Business & Finance Παρασκευή 16/07/2021, 11:18
BUSINESS & FINANCE

Δείτε τι αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το WhatsApp

Δείτε τι αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το WhatsApp

Το WhatsApp δοκιμάζει μία νέα λειτουργία η οποία θα επιτρέψει για πρώτη φορά στους χρήστες της εφαρμογής να στέλνουν μηνύματα σε άλλους χωρίς να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους. 

Έως σήμερα, το WhatsApp ήταν απολύτως συνδεδεμένο με το τηλέφωνο του χρήστη. Ουσιαστικά, η εφαρμογή μπορούσε ήδη να χρησιμοποιείται σε «συνοδευτικές συσκευές», όπως σε υπολογιστές, όμως οι συνομιλίες πραγματοποιούνταν με τέτοιο τρόπο ώστε η σύνδεση του υπολογιστή με το κινητό του χρήστη είναι αναγκαία. Εάν το κινητό ήταν offline ή δεν είχε μπαταρία, ο υπολογιστής δεν μπορούσε να λάβει ή να στείλει μηνύματα. Οι χρήστες διαμαρτύρονταν επίσης και για άλλα προβλήματα, όπως η συχνή αποσύνδεση της  εφαρμογής στον υπολογιστή.

Όμως, με τη νέα λειτουργία, ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα «ακόμα και εάν δεν έχει μπαταρία στο κινητό». 

«Η νέα αρχιτεκτονική του WhatsApp για πολλαπλές συσκευές απομακρύνει τα εμπόδια αυτά», καθώς δεν θα απαιτείται πλέον ένα smartphone για οποιαδήποτε λειτουργία, εξηγεί η εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε το WhatsApp, έως και τέσσερις άλλες συσκευές -PC, tablets κτλ- μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί. 

Αρχικά, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη δοκιμαστικά, για μία μικρή ομάδα χρηστών, καθώς οι τεχνικοί της εταιρείας θα τη βελτιώνουν. 

Η κρυπτογράφηση end-to-end, που αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα του WhatsApp, θα ισχύει και στο νέο σύστημα. 

Πολλοί από τους δύο δισεκατομμύρια χρήστες του WhatsApp ζητούσαν εδώ και καιρό αυτή τη δυνατότητα, την οποία προσφέρουν άλλες εφαρμογές μηνυμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι το WhatsApp ανήκει στην Facebook. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News