LIFE & ARTS

Τα αστέρια της μουσικής «απαντούν» στον Covid-19

Τα αστέρια της μουσικής «απαντούν» στον Covid-19

Με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα, δηλαδή με μια πελώρια 24ωρη συναυλία, σκοπεύει να «απαντήσει» ο κόσμος της μουσικής στις προκλήσεις που έχει γεννήσει η πανδημία.

Η πρωτοβουλία ανήκει και πάλι στην Global Citizen Live, η οποία την περασμένη χρονιά είχε διοργανώσει με επιτυχία το διαδικτυακό One World: Together at Home, εν μέσω παγκόσμιας καραντίνας.

Με τις συναυλίες πλέον να επιτρέπονται και πάλι, το καινούριο λάιβ θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Λος Αντζελες, το Λάγος, το Σίδνεϊ, το Ρίο Ντε Τζανέιρο και την Σεούλ.

Οσο για τις μέχρι τώρα επιβεβαιωμένες συμμετοχές αυτές περιλαμβάνουν έναν γαλαξία μουσικών αστέρων, από την Μπίλι Αϊλις και τον Εντ Σίραν μέχρι τον Weeknd, τους BTS, τους Coldplay, τον Σον Μέντες, τη Lizzo, τον Αντρέα Μποτσέλι, τους Metallica, τη Lorde, τους Duran Duran, τον Ρίκι Μάρτιν, το Κιθ Ούρμπαν, την Ντέμι Λοβάτο και άλλους.

Τα πάντα θα μεταδοθούν σε παγκόσμια εμβέλεια από μεγάλα δίκτυα όπως το BBC αλλά και διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Youtube και το Hulu.

Στόχος των ταυτόχρονων συναυλιών σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η κατοχύρωση κάποιων «δεσμεύσεων» από κυβερνήσεις και εταιρείες. Τέτοιες είναι η εξασφάλιση ενός δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίου για όσους έχουν ανάγκη σε ασθενέστερες χώρες, ένα κονδύλι κατά της πείνας αξίας 6 δισ. δολαρίων και εκπαιδευτικά προγράμματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων.

«Ο Covid-19 έχει αντιστρέψει δραστικά την πορεία προς τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, στέλνοντας πίσω στην ακραία φτώχεια 160 εκατομμύρια ανθρώπους. Υπάρχουν πλέον πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στο όριο της πείνας. Η πρόοδος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει επίσης επιβραδυνθεί αφού η πλειοψηφία των 500 πλουσιότερων εταιρειών (Fortune 500) αρνείται να θέσει επιστημονικά αποδεκτούς στόχους σχετικά με την μείωση των εκπομπών ρύπων. Πρέπει να διορθώσουμε την ζημιά που έγινε και να θέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες και την αγορά υπόλογους, ώστε να φροντίσουν ολόκληρος ο κόσμος να ανακάμψει από την πανδημία μαζί», δήλωσε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Χιου Εβανς.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολιτικοί ηγέτες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Μάριο Ντράγκι και η Νάνσι Πελόζι, στηρίζουν επίσης την καμπάνια των μουσικών.

Με πληροφορίες από theguardian.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News