Business & Finance Πέμπτη 22/12/2022, 17:33
ΑΓΟΡΕΣ

Τα θετικά στοιχεία που έσπειραν τρόμο στη Wall Street

Τα θετικά στοιχεία που έσπειραν τρόμο στη Wall Street

Απώλειες καταγράφονται κατά μήκος της Wall Street, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα σχηματίζουν μία ανθεκτική εικόνα της οικονομίας και απομάκρυνση από το σενάριο ύφεσης στις ΗΠΑ. Η ανθεκτικότητα αυτή δίνει περαιτέρω ώθηση στα «γεράκια» της Fed να προχωρήσουν σε νέες επιτοκιακές αυξήσεις.

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά τουλάχιστον 450 μονάδες με απώλειες της τάξης του 1,41%. Ο S&P 500 καταγράφει επίσης πτώση 1,75% και ο Nasdaq βρίσκεται στο κόκκινο με πτώση περίπου 2,37%.

Ανάπτυξη

Επί τα βελτίω αναθεώρησε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου την ανάπτυξη της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο. Ειδικότερα, το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου ενισχύθηκε κατά 3,2%, έναντι 2,9% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, ιδίως χάρη στην ενίσχυση των προσωπικών δαπανών, έναν δείκτη που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ανεργία

Επίσης σήμερα δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη χώρα έμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Αγγίζοντας τις 216.000 αιτήσεις, το νούμερο όχι μόνο ήταν χαμηλότερο από τη μέση εκτίμηση, αλλά και προσεγγίζει ιστορικό χαμηλό, καταδεικνύοντας επίσης ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας.

«Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να μην έχει ισορροπία και αναμένουμε ότι οι συνθήκες προσφοράς και ζήτησης να εξομαλυνθούν με την πάροδο του χρόνου», είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τονίζοντας ότι η αγορά παραμένει υπερβολικά σφιχτή και ότι ο ρυθμός αύξησης των μισθών έχει επιταχυνθεί.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Οριακή η άνοδος των τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο

Ντάιμον: Ο πληθωρισμός στραγγίζει τις αποταμιεύσεις – Σε ύφεση το 2023 οι ΗΠΑ

Μία ύφεση που όλοι περιμένουν και ίσως… δεν έρθει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News