Business & Finance Δευτέρα 13/06/2022, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξανά σε bear market ο S&P 500

Wall Street: Ξανά σε bear market ο S&P 500

«Με το αριστερό» ξεκινά η εβδομάδα για την Wall Street, αφού ο S&P 500 βρέθηκε εκ νέου σε bear market με τις ανησυχίες για υψηλό πληθωρισμό και το ενδεχόμενο ύφεσης να κατακλύζουν τον επενδυτικό κόσμο.

Ο S&P 500 άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο του έτους και υποχωρεί περίπου 21% από το φετινό ρεκόρ, μπαίνοντας για δεύτερη φορά σε bear market μέσα σε έναν μήνα περίπου. Περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, οι αδυναμίες φαίνονται κατά μήκος του ταμπλό, καθώς κάθε κλάδος στον S&P 500 υποχωρεί τουλάχιστον 1%, ενώ ο τομέας της ενέργειας που καταγράφει με διαφορά τη χειρότερη απόδοση, υποχωρεί κατά περίπου 5%.

Ο Dow Jones ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 2,27% ή 713 μονάδες περίπου. Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 2,92% και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 3,59% περίπου

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, οι μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με τις μεγαλύτερες απώλειες από το τέλος Ιανουαρίου. Επίσης, την Παρασκευή, η αρμόδια στατιστική υπηρεσία δημοσίευσε το δείκτη τιμών καταναλωτή που σκαρφάλωσε στο 8,6% τον Μάιο σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την ταχύτερη μεταβολή από τον Δεκέμβριο του 2981 και ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

UBS: Τι να κάνετε σε ένα bear market

Capital Economics: O S&P 500, το bear market και το μισοάδειο ποτήρι

Κρυπτονομίσματα: Στα χαμηλά 18 μηνών το bitcoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News