Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 16:52
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποχώρηση στον απόηχο των αποτελεσμάτων των Amazon και Apple

Wall Street: Υποχώρηση στον απόηχο των αποτελεσμάτων των Amazon και Apple

Στη σκιά των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 των Amazon και Apple κινείται στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, που είναι η τελευταία της εβδομάδας αλλά και η τελευταία για τον Οκτώβριο. 

Ο Dow Jones παρουσιάζει οριακά κέρδη, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,25%, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 0,56%. 

Χθες στο χρηματιστήριο της Nέας Υόρκης η προσμονή για τις ανακοινώσεις των δύο κολοσσών του παγκόσμιου επιχειρείν, κράτησε σε εγρήγορση τους επενδυτές οι οποίοι επέλεξαν τις αμερικανικές μετοχές, οδηγώντας σε νέο ιστορικό ρεκόρ τους S&P 500 και Nasdaq. 

Το χθεσινό θετικό κλίμα δεν επηρεάσθηκε ούτε από τη δημοσίευση των στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το οποίο επιβραδύνθηκε κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021. 

Μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης, ήρθαν οι ανακοινώσεις των Amazon και Apple, των οποίων τα αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο δεν έπιασαν τους στόχους των αναλυτών. 

Παράλληλα η Amazon στην καθοδήγησή της για το δ΄ τρίμηνο ανέφερε ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα κυμανθούν μεταξύ 0 και 3 δισ. δολάρια. Οι ανακοινώσεις αυτές έχουν πληγώσει τη μετοχής της ηγέτιδας στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο στον κόσμο, καταγράφοντας απώλειες πλέον του 4%. 

H Apple από τη μεριά της δήλωσε ότι η έλλειψη σε ημιαγωγούς και οι ελλείψεις σε προσωπικό στους προμηθευτές της στη Νοτιοανατολική Ασία, της στοίχισαν περί των 6 δισ. δολαρίων. Με τη σειρά της η μετοχή της υποχωρεί κατά σχεδόν 3,60%. 

Εξαιρουμένης της σημερινής ημέρας σχεδόν οι μισές εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν δημοσιεύσει τα στοιχεία για τις οικονομικές τους επιδόσεις το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Από αυτές περισσότερο από το 80% τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Οι αναλυτές πλέον αναμένουν τα κέρδη των συγκεκριμένων εταιρειών να αυξηθούν κατά 38,6% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News