Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 17:30
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζεται η πτώση για δεύτερη διαδοχική ημέρα 

Wall Street: Συνεχίζεται η πτώση για δεύτερη διαδοχική ημέρα 

Με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να έχουν πάρει την ανιούσα γι άλλη μια συνεδρίαση και τις τιμές του πετρελαίου επίσης, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κινούνται πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Πριν από τις δύο συνεδριάσεις είχε προηγηθεί ένα διήμερο ανόδου, ωστόσο το αμερικανικό χρηματιστήριο γι άλλη μια φορά δείχνει ότι δεν δύναται να κρατηθεί σε ανοδική τροχιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,34%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,28%, με τον Nasdaq να παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 0,17%. 

Οι επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάιο. 

Σήμερα, με την τιμή του μπρεντ να έχει φθάσει στα 123 δολάρια το βαρέλι, έχει αναδυθεί ένα κύμα ανησυχίας ότι οι τιμές καταναλωτή δεν πρόκειται να υποχωρήσουν όσο το πετρέλαιο θα ίπταται. 

Από την άλλη η επανεμφάνιση των φόβων για τον πληθωρισμό όπως και οι επερχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed έχουν επιδράσει και στα κρατικά ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να συνεχίζουν την κλιμάκωση στην οποία έχουν επιδοθεί. 

Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς τίτλου χρέους άγγιξε το 3,06%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου. 

Η Fed έχει ήδη αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης, σε δύο αυξήσεις, μία κατά 0,25% και μία κατά 0,50%. 

Οι αξιωματούχοι της έχουν προαναγγείλει ότι και η επόμενη αύξηση την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι του ίδιου εύρους, ενώ μεγαλή μερίδα αναλυτών εκτιμάει ότι έως το τέλος του χρόνου κάθε σε κάθε συνεδρίαση τα επιτόκια θα αυξάνονται κατά 0,50%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News