Business & Finance Πέμπτη 18/08/2022, 19:21
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ήπια κέρδη μετά από τις διακυμάνσεις

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ήπια κέρδη μετά από τις διακυμάνσεις

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από μία συνεδρίαση με σημαντικές διακυμάνσεις λόγω της επιφύλαξης των επενδυτών για το πληθωριστικό τοπίο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, ανακτώντας έδαφος σε σχέση με νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έδωσαν ώθηση, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 1,7%, ενώ επίσης η τεχνολογία κατέγραψε καλές αποδόσεις με άνοδο 1,2%. Αντιθέτως, όπως συμβαίνει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο τομέας του λιανεμπορίου έκλεισε με απώλειες, της τάξης του 1,5%.

Ο Dax της Φρανκφούρτης έκλεισε με άνοδο 0,52%, ο FTSE του Λονδίνου με κέρδη 0,35%, ο CAC του Παρισιού με +0,45% και ο FTSE Mib του Μιλάνου με 1%.

Οι επενδυτές σήμερα είχαν το βλέμμα στραμμένο και στα στοιχεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που τον Ιούλιο ανήλθε στο ρεκόρ του 8,9%.

Σημειώνεται πως η αγορά επηρεάστηκε και από την διακοπή του ράλι στην Wall Street, η οποία χθες έκλεισε με απώλειες μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed. Σύμφωνα με τα πρακτικά, δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για καταστολή των πληθωριστικών πιέσεων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στο 11,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Η Fed βλέπει ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων έως ότου ελεγχθεί ο πληθωρισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News