Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Αισθητά κέρδη καταγράφουν τα χρηματιστήρια

Ευρώπη: Αισθητά κέρδη καταγράφουν τα χρηματιστήρια

Δυναμικά έχουν επιστρέψει σήμερα οι επενδυτές στην Ευρώπη, με τα κυριότερα χρηματιστήρια να καταγράφουν αισθητά κέρδη. Η έλλειψη σε φυσικό αέριο που διαφαίνεται στη Γερμανία, όπως και το αδιέξοδο που διαγράφεται στη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, δείχνουν να μην πτοούν τους επενδυτές. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 1,81%. Στο Παρίσι ο CAC 40 επιδίδεται σε ράλι ευρισκόμενος στο +2,26%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο προσθέτει 1,64%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει περί του 1,17%, προσπάθειες να αγγίξει το +1% καταβάλει ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών έχουν βγει σήμερα μπροστά, με αποτέλεσμα ο τεχνολογικός κλάδος να είναι από αυτούς που ξεχωρίζει με άνοδο σχεδόν 2%, όσο περίπου είναι και το ποσοστό θετικής μεταβολής του κλάδου των προσωπικών ειδών. Ωστόσο το προβάδισμα με κέρδη της τάξεως του 3% το έχουν οι κλάδοι των μέσων ενημέρωσης και της υγείας. 

Αντιθέτως πιέσεις ασκούνται στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατρακυλήσει σε χαμηλό από τον Μάρτιο του 2020, μετά τις προειδοποιήσεις της γερμανικής εταιρείας ενδυμάτων αναφορικά με την κερδοφορία της το 2022. Οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν στοιχίσει στη μετοχή της, η οποία κάποια στιγμή είχε κάνει βουτιά κατά 11,8%. 

Παρά το γεγονός ότι χθες ο STOXX 600 κατέγραψε νέο χαμηλό για την τρέχουσα χρονιά, βρίσκεται σε τροχιά για να ολοκληρώσει την εβδομάδα που διανύουμε με ήπια κέρδη. 

Μετά τον πανικό που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα ελέω των αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, αυτή η εβδομάδα κύλησε πιο ομαλά για τις αγορές οι οποίες το προηγούμενο διάστημα έχουν βρεθεί εν μέσω αναταράξεων. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News