Business & Finance Παρασκευή 22/07/2022, 17:30
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης στο κλείσιμο της εβδομάδας

Τα εταιρικά αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο έχουν έρθει στο προσκήνιο στην παρούσα φάση στους επενδυτικούς κύκλους

Wall Street: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης στο κλείσιμο της εβδομάδας

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στη συνεδρίαση που ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα, μια εβδομάδα που ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,20%, ο S&P 500 οριακά κινείται υπό του μηδενός, με τον Nasdaq να υποχωρεί περί του 0,50%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο έχουν έρθει στο προσκήνιο στην παρούσα φάση στους επενδυτικούς κύκλους, ένα τρίμηνο το οποίο ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακό για τα χρηματιστήρια και τις εισηγμένες.

Οι διαρκείς προκλήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον ιπτάμενο πληθωρισμό, τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη των αμερικανικών εισηγμένων.

Επί του παρόντος, περί του 21% των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές τους επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο. Εξ αυτών το 70% είχαν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.  

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ανακοίνωσε το Twitter (-0,51%) τα δικά του αποτελέσματα τα οποία ήταν κατώτερα του αναμενομένου, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να επιρρίπτει κατηγορίες στον Έλον Μασκ και στην πρόταση εξαγοράς του για την κακή πορεία.

Το μέγαλο πλήγμα ωστόσο δέχεται η μετοχή της Snap μητρικής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Snapchat, έχοντας βουλιάξει κατά σχεδόν 36%, ελέω των απογοητευτικών επίσης επιδόσεων το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.   

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News