Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθειες επανόδου μετά τις χθεσινές απώλειες 

Wall Street: Προσπάθειες επανόδου μετά τις χθεσινές απώλειες 

Προσπάθειες να επιστρέψουν σε ανοδική πορεία μετά τις χθεσινές απώλειες καταβάλουν οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, ωστόσο στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης παρατηρείται απόκλιση κατευθύνσεων. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περί του 0,16%, όσο περίπου ενισχύεται και ο Nasdaq ο οποίος έχει πάρει ώθηση από τη μετοχή της Nvidia η οποία πραγματοποιεί άλμα άνω του 10%, μετά τις υπέρμετρα αισιόδοξες προβλέψεις της για την πορεία της, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν εύκολα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το ράλι της μετοχής της κατασκευάστριας ημιαγωγών, έχει στείλει τον δείκτη Philadelphia Semiconductor σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι και σήμερα στο προσκήνιο, καθώς σήμερα δημοσίευσαν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο οι αλυσίδες λιανικής πώλησης, Macy’s και Kohl’s, αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των προσδοκιών. Παράλληλα οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι αναμένουν ισχυρή κερδοφορία στο τέλος του τρέχοντος έτους, κάτι που έχει δώσει ώθηση στις μετοχές τους. 

Η εβδομάδα αυτή χαρακτηρίσθηκε από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των μεγάλων αμερικανικών αλυσίδων λιανικής πώλησης, των οποίων οι επιδόσεις διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες κατρακύλησαν σε χαμηλό είκοσι μηνών. Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 268.000, υποχωρώντας κατά 1.000 αιτήσεις σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι προβλέψεων για 260.000 αιτήσεις.

Παρά το επίπεδο αυτό των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανέργιας, στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ εξακολουθούν να υφίστανται ελείψεις σε εργατικό δυναμικό, μετά το ρεκόρ της δημιουργίας 10,4 εκατ. νέων θέσεων εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News