Business & Finance Δευτέρα 18/04/2022, 17:32
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στην ενεργό δράση με υποτονική διάθεση

Wall Street: Επιστροφή στην ενεργό δράση με υποτονική διάθεση

Στη διάθεση των εορτών για το Πάσχα των Καθολικών δείχνουν να βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, στην επιστροφή του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην ενεργό δράση μετά την αργία για το Πάσχα.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι το μοναδικό από τα μεγάλα της Δύσης το οποίο σήμερα λειτουργεί, από τη στιγμή που για τους Καθολικούς σήμερα είναι Δευτέρα του Πάσχα κι έτσι φαίνεται ότι τους επενδυτές τους έχει κυριεύσει μια ράθυμη διάθεση.

Μετά τις μικρής κλίμακας απώλειες, οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, κινούνται με άνοδο 0,10%, 0,20% και 0,30% αντίστοιχα. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει ανοίξει η περίοδος της ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εισηγμένων για το α΄ τρίμηνο του 2022.

Την αρχή όπως είθισται κάθε τρίμηνο έκαναν οι Big Banks της Wall Streets, με τη Bank of America να ανακοινώνει σήμερα τις επιδόσεις της και να αναφέρει μείωση των καθαρών κερδών μικρότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Όπως προκύπτει, οι JP Morgan, Goldman Sachs και Citigroup έχουν βάλει στην άκρη συνδυασμένα προβλέψεις για κάλυψη τυχόν ζημιών εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων. 

Την τρέχουσα εβδομάδα το ενδιαφέρον αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα ανεβαίνει, καθώς δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους ορισμένες από τις ελίτ του αμερικανικού αλλά και του παγκόσμιου επιχειρείν, όπως οι Netflix, Tesla, IBM, American Express και μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv, τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, S&P 500, αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 6,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021, ένα ποσοστό μικρότερο σε σχέση με το 7,5% που προέβλεπαν την προηγούμενη εβδομάδα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

BofA: Μικρότερος του αναμενομένου ο περιορισμός κερδών το α΄ τρίμηνο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News