Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική έναρξη εν αναμονή της Fed

Wall Street: Υποτονική έναρξη εν αναμονή της Fed

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις με υποτονικές μεταβολές κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των ανακοινώσεων στις 21:00 ώρα Ελλάδος, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,16%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,15%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 0,67%. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τόσο αύξηση των επιτοκίων της όσο και το πότε θα ξεκινήσει η συρρίκνωση του προϋπολογισμού της ύψους 9 τρισ. δολαρίων. 

Οι αγορές προεξοφλούν ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα αποφασίσουν για μια επιθετική μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ για τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού τα στοιχήματα συγκλίνουν για κάποια στιγμή το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2022 συνεχίζονται και παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

Η μετοχή της Starbucks ενισχύεται πλέον του 7%, μετά την δημοσίευση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Κέρδη της τάξεως του 3% καταγράφει η μετοχή AMD, μετά τη δημοσίευση των δικών της αποτελεσμάτων τα οποία ήταν επίσης καλύτερα του αναμενομένου, ενώ η κατασκευάστρια ημιαγωγών στις προβλέψεις της για την πορεία της το 2022, έκανε λόγο για καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News