Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Καμία διάθεση να επιστρέψουν οι επενδυτές στις μετοχές

Wall Street: Καμία διάθεση να επιστρέψουν οι επενδυτές στις μετοχές

Από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίζει και σε αυτή που διανύουμε η Wall Street, καταγράφοντας απώλειες σε μια ημέρα που όλες οι αγορές σε όλο τον κόσμο έχουν «βαφτεί κόκκινες».

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,96%, ο S&P καταγράφει πτώση κατά 1,68%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 2,34%. 

Στις αγορές σήμερα από τις χρηματιστηριακές έως των εμπορευμάτων και των κρατικών ομολόγων, επικρατεί ένα μαζικό sell-off καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα νέα lockdowns στην Κίνα, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των επιτοκίων που έχουν γίνει αλλά και αυτές που έρχονται, έχουν περιτυλίξει με ένα πέπλο πανικού τους επενδυτές. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η απόδοση του κρατικού αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.

Η νέα άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων τράβηξε προς τα κάτω τις μετοχές των Big Tech, καθώς οι τεχνολογικές εταιρείες θεωρείται ότι δεν ευνοούνται όταν το κόστος δανεισμού βρίσκεται ψηλά. 

Μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, οι χρηματαγορές τώρα τοποθετούνται γι ακόμη πιο επιθετική αύξηση στην επόμενη συνεδρίασή της, κατά 75 μονάδες βάσης. 

Το κύμα φόβου που έχει επισκιάσει το αμερικανικό χρηματιστήριο έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι αμερικανικές εισηγμένες ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2022.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, 434 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 έχουν δημοσιεύσει τις επιδόσεις τους για το προηγούμενο τρίμηνο. Το 79% εξ αυτών των αποτελεσμάτων έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όταν σε ένα τυπικό τρίμηνο το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 66%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News