Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επήλθε ηρεμία μετά το χθεσινό μαζικό sell-off

Wall Street: Επήλθε ηρεμία μετά το χθεσινό μαζικό sell-off

Με ήπια άνοδο κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μία ημέρα μετά το κύμα μαζικών ρευστοποιήσεων που επέφερε σοβαρό πλήγμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ένα sell-off που πυροδοτήθηκε από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. 

Σήμερα ωστόσο οι επενδυτές έχουν έρθει με διάθεση να τοποθετηθούν στις μετοχές και κάπως έτσι ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 1,05%, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη πλέον του 1,205, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,58%.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2022 έχουν πάρει φωτιά, από τη στιγμή που σχεδόν το ένα τρίτο των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500, δημοσιεύουν τις οικονομικές τους επιδόσεις, ενώ είναι η εβδομάδα στην οποία οι Big Tech του αμερικανικού χρηματιστηρίου ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους. 

Χθες άνοιξαν τον χορό οι Microsoft και η μητρική της Google, Alphabet.

Η πρώτη δημοσίευσε αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των προσδοκιών κάτι που έχει βοηθήσει τη μετοχή η οποία και καταγράφει κέρδη περί του 5,5%.

Αντίθετη κατεύθυνση ακολουθεί η μετοχή της Alphabet αν και έχει περιορίσει τις απώλειες που κατέγραφε πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο -1,44%, καθώς τα αποτελέσματά της δεν ευθυγραμμίσθηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέροντας μια ευρείας κλίμακας υποχώρηση στα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube.

Άλμα σχεδόν 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Visa, καθώς πέραν των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων, ανέφερε ότι αναμένει τα έσοδά της να ξεπεράσουν τα προ πανδημίας επίπεδα. 

Με κέρδη 4,20% κινείται η μετοχή της Tesla, μία ημέρα αφότου έχασε περί του 12%, μια πτώση που διέγραψε 126 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της, πέφτοντας υπό του ορόσημου του 1 τρισ. δολαρίων, διαμορφούμενη στα 906 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News