Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο της εβδομάδας με ήπιες απώλειες

Wall Street: Κλείσιμο της εβδομάδας με ήπιες απώλειες

Πτώση καταγράφουν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, μην επεκτείνοντας έτσι τα κέρδη που κατέγραψαν στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις. Η σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα και σηματοδοτεί συγχρόνως την τελευταία για τον Απρίλιο, από τη στιγμή που την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει μπει ο Μάιος. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,17%, ο S&P 500 αποδυναμώνεται κατά 0,57%, με τον Nasdaq να κινείται χαμηλότερα κατά 0,34%. 

Μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τις Apple και Amazon χθες αφότου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το ενδιαφέρον για τα εταιρικά αποτελέσματα ατονεί, καθώς έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές τους επιδόσεις για το α΄ τρίμηνο του 2022, τόσο οι μεγάλες τράπεζες όσο και οι τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ.

Η μετοχή της Amazon πραγματοποιεί βουτιά της τάξεως του 12,3%, καθώς τα χθεσινά της αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, ενώ στην καθοδήγησή για το τρέχον τρίμηνο άφησε προβληματισμό στους επενδυτές.

Με οριακά κέρδη κινείται η μετοχή της Apple, μετά την ανακοίνωση κερδών ρεκόρ για το προηγούμενο τρίμηνο. 

Απούσης της σημερινής συνεδρίασης, ο τεχνολογικός Nasdaq οδεύει για κλείσιμο του Απριλίου έχοντας διαγράψει περί του 9,5%, που θα είναι η χειρότερη μηνιαία του επίδοση από τον Μάρτιο του 2020. 

Σχεδόν το ήμισυ των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2022. Εξ αυτών το 81% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε ένα τυπικό τρίμηνο το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 66%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News