Business & Finance Τετάρτη 20/04/2022, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε πτώση ο Nasdaq μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη

Wall Street: Σε πτώση ο Nasdaq μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, μετά τη χθεσινή ημέρα κατά την οποία κατέγραψαν κέρδη. Ο τεχνολογικός Nasdaq χθες κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 2,15%, ωστόσο σήμερα δείχνει ότι δεν δύναται να διατηρήσει την ανοδική αυτή ορμή.

Κι αυτό διότι υποχωρεί κατά 0,65%, με τον Dow Jones να επεκτείνει τα χθεσινά κέρδη και να κινείται ανοδικά κατά 0,425 και τον S&P 500 να καταβάλει προσπάθειες να διατηρηθεί άνω του μηδενός.

Για τον κλάδο της τεχνολογίας, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Netflix για το α΄ τρίμηνο του 2022 ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ανέφερε ότι έχασε στο διάστημα αυτό 200.000 συνδρομητές, στο πρώτο αρνητικό νούμερο που εμφανίζει από το 2011.

Μάλιστα, οι προβλέψεις είναι άσχημες, καθώς η Netflix εκτιμάει ότι θα χάσει άλλους 2 εκατ. συνδρομητές το τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχή του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών συνεχούς ροής βίντεο κατά παραγγελία έχει βυθιστεί κατά 34%, τραβώντας μαζί της τον Nasdaq, αλλά και τις μετοχές των ανταγωνιστριών με δικές τους πλατφόρμες, Disney, Roku, Warner, Discovery και Paramount.

Από την άλλη, τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των ΙΒΜ και Procter & Gamble, oι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον Dow Jones, έχουν επωφελήσει τον βιομηχανικό δείκτη.

Σήμερα αφότου ακουστεί το καμπανάκι για τη λήξη της συνεδρίασης, τα φώτα όλα στρέφονται σε μία εκ των μεγάλων κυριών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, την Tesla, η οποία θα δημοσιεύσει τα δικά της αποτελέσματα.

Εξαιρουμένης της σημερινής ημέρας, μέχρι στιγμής έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά για τους τρεις πρώτους μήνες του 2022 σχεδόν το 12% των εταιρειών, οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500. Εξ αυτών το 80% ανακοίνωσε οικονομικές επιδόσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αιμορραγία για το Netflix: Σκάει η φούσκα του streaming;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News