Business & Finance Τρίτη 10/05/2022, 23:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέταρτη μέρα απωλειών για τον Dow Jones

Wall Street: Τέταρτη μέρα απωλειών για τον Dow Jones

Μετά από τρεις συναπτές συνεδριάσεις σαρωτικών απωλειών οι βασικοί δείκτες της Wall Street δείχνουν ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα, ολοκληρώνοντας όμως μία ημέρα έντονων διακυμάνσεων.

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά με απώλειες 0,26%, αφότου ενισχύθηκε κατά τουλάχιστον 500 μονάδες κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,25%, στην προσπάθεια να ανακάμψει έπειτα από τρεις ημέρες μαζικών ρευστοποιήσεων που τον έφεραν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τουλάχιστον ένα έτος.

Με κέρδη 0,98% έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με τις μετοχές των big tech, όπως η Microsoft, η Intel και η Apple που δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα τις περασμένες ημέρες, να ωθούν προς τα επάνω τα κέρδη. Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν μεγάλες απώλειες κατά μήκος του κλάδου της τενχολογίας, καθώς οι επενδυτές μεταπήδησαν σε ασφαλή καταφύγια εν μέσω ανησυχιών για το σενάριο ύφεσης.

Εντωμεταξύ το αμερικανικό δεκαετές παρουσίασε σημάδια αποκλιμάκωσης, υποχωρώντας κάτω του 3%, αφότου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018 χθες.

Υπενθυμίζεται πως η εικόνα της αγοράς τις προηγούμενες ημέρες διαμορφώθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο έπειτα από την απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης, στην πιο επιθετική κίνηση της Τράπεζας εδώ και 22 χρόνια. Μάλιστα, εν μέσω αυτής της κατάστασης, ο S&P 500 διολίσθησε κάτω από το επίπεδο των 4.000 μονάδων χθες, στο χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2021.

Τώρα, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νηνεμία μετά το χθεσινό sell-off

Bitcoin: Άνω των 30.000 δολαρίων – Βελτιωμένη εικόνα στα cryptos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News