Business & Finance Παρασκευή 6/05/2022, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε άτακτη φυγή οι επενδυτές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση 

Wall Street: Σε άτακτη φυγή οι επενδυτές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση 

Συνεχίζεται το κύμα ρευστοποιήσεων στη Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, μία ημέρα μετά τις βαριές απώλειες που κατέγραψε στο απόηχο της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. 

Την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της Fed, το αμερικανικό χρηματιστήριο επιδόθηκε σε υψηλές πτήσεις, ωστόσο χθες ήρθε η ανώμαλη προσγείωση και η διαγραφή των ισχυρών κερδών που είχαν καταγραφεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο Nasdaq χθες απώλεσε σχεδόν 5% στη χειρότερη ημέρα του από τον Ιούνιο του 2020. 

Σήμερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,18%, ο S&P 500  διαγράφει περί του 1,30%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 1,52%. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται σε τροχιά να ολοκληρώσει την έκτη συναπτή εβδομάδα με απώλειες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq την πέμπτη. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. 

Συγκεκριμένα, 428.000 δουλειές προστέθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον περασμένο μήνα, πιο πάνω δηλαδή από την πρόβλεψη του Dow Jones για επιπλέον 400.000 θέσεις εργασίας.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας (78.000) βρίσκονταν για άλλη μια φορά στον τομέα της αναψυχής και φιλοξενίας. Άλλοι μεγάλοι κερδισμένοι ήταν οι κατασκευές (55.000 θέσεις εργασίας), οι μεταφορές και οι αποθήκες (52.000), οι επαγγελματικές και οικονομικές υπηρεσίες (41.000), οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες (35.000) και η υγεία (34.000). Στο λιανεμπόριο προστέθηκαν 29.000 θέσεις εργασίας, κυρίως από τα καταστήματα τροφίμων και ποτών.

Η μετοχή της κατασκευάστριας αθλητικών ειδών, Under Armour, κατακρημνίζεται κατά 26%, μετά τα αποτελέσματά της για το α΄ τρίμηνο που απογοήτευσαν, ενώ παράλληλα προειδοποίησε για επιβάρυνση στα ετήσια έσοδά της εξαιτίας της αύξηση του κόστους στις μεταφορές αλλά και των νέων περιοριστικών μέτρων στην Κίνα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News