Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 23:07
ΑΓΟΡΕΣ

Με κέρδη η Wall Street εν αναμονή της απόφασης της Fed

Με κέρδη η Wall Street εν αναμονή της απόφασης της Fed

Μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στην Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην συνεδρίαση της Fed. Εν αναμονή του πορίσματος της Fed αύριο, που προβλέπεται πως θα ανεβάσει τα επιτόκια δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,48%, ο Dow Jones με κέρδη 0,2% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με άνοδο 0,22%.

Σε συνέχεια του χθεσινού ράλι, ο S&P κατέγραψε ιδιαίτερα εντυπωσιακή δυναμική, παίρνοντας ώθηση ιδίως από τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Ενδεικτικά, η Exxon Mobil, αλλά και η EOG ενισχύθηκαν κατά τουλάχιστον 2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι άνοδο σημείωσαν και οι τομείς των υπηρεσιών υγείας, ενώ η Pfizer σκαρφάλωσε έως και 2,8% μέσα στην ημέρα, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Ο Nasdaq έχοντας σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις μέσα στην ημέρα, εν τέλει ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος. Ο τεχνολογικός δείκτης όμως, ολοκλήρωσε μόλις τον χειρότερο μήνα από το 2008. Βέβαια και ο S&P και ο Dow Jones συνεχίζουν να ανακάμπτουν από τα χτυπήματα του Απριλίου. Μάλιστα, και για τους δύο δείκτες ήταν ο χειρότερος μήνας από τον Μάρτιο του 2020.

Τώρα όμως, η προσοχή είναι στραμμένη στην συνεδρίαση της Fed, που σηματοδοτεί το τέλος της εποχής της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, αλλά και στα αποτελέσματα τριμήνου στις αμερικανικές εταιρείες. Παράλληλα, αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αφενός λόγω των σκληρών περιοριστικών μέτρων στην Κίνα, αφετέρου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Για την αμερικανική οικονομία, υπήρξαν ορισμένα θετικά σημάδια, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα, όπως οι παραγγελίες των εργοστασίων που αυξήθηκαν περισσότερο από το προσδοκώμενο κατά 2,2% και οι κενές θέσεις εργασίας στα 11,5 εκατ. σε ιστορικό υψηλό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News