Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

Wall Street: Απώλειες στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

Πτωτικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο της εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,84%, ο S&P 500 κινείται οριακά υπό του μηδενός, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 1,82%. Με τις σημερινές απώλειες και οι τρεις δείκτες διαγράφουν τα κέρδη που αποκόμισαν από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Με τον θόρυβο από την εξαγορά του Twitter από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη να μην έχει ακόμη καταλαγιάσει, οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα είναι σε εγρήγορση καθώς είναι μια εβδομάδα ιδιαιτέρως σημαντική από την άποψη των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2022. Κι αυτό διότι ανακοινώνουν τις οικονομικές τους επιδόσεις οι Big Tech της Wall Street και σχεδόν το ένα τρίτο των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον S&P 500. 

Την αρχή κάνουν σήμερα μετά το άκουσμα της λήξης της συνεδρίασης οι Alphabet μητρική της Google και η Microsoft.
Αύριο ακολουθεί η ανακοίνωση της Meta μητρικής του Facebook και την Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνουν οι Apple και Amazon. 

Απούσης της σημερινής ημέρας, 102 εταιρείες των οποίων οι μετοχές διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500 έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους για τους τρεις πρώτους μήνες του 2022. Εξ αυτών το 77,5% έχει ανακοινώσει οικονομικές επιδόσεις καλύτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Συνήθως σε ένα τυπικό τρίμηνο, περί του 66% των εταιρειών ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News