Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 23:16
ΑΓΟΡΕΣ

Βαριές απώλειες στην Wall Street: Βουτιά 4,3% για τον Nasdaq

Βαριές απώλειες στην Wall Street: Βουτιά 4,3% για τον Nasdaq

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με την σημερινή συνεδρίαση να ολοκληρώνεται με σαρωτικές απώλειες κατά μήκος του ταμπλό, στους τρεις βασικούς δείκτες.

Η άνοδος στις αποδόσεις του αμερικανικού δεκαετούς άσκησε νέες πιέσεις στην Wall Street οδηγώντας τον Dow Jones σε απώλειες της τάξης του 1,99%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 3,2%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες 4,29%.

Η προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων δανεισμού συνέχισε να «χτυπά» τις μεγάλες τεχνολογικές, όπως η Meta και η Alphabet που υποχώρησαν κατά 4,3% και 1,7% αντίστοιχα. Επίσης, οι Amazon, Apple και Netflix κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 3%, ενώ η Tesla και η Nvidia έχασαν περισσότερο από 6% σήμερα.

Στον S&P, ο οποίος ολοκλήρωσε μία εξαιρετικά ζημιογόνα συνεδρίαση, υποχωρώντας υπό των 4.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 202, όλοι οι τομείς εκτός από τον κλάδο των βασικών καταναλωτικών αγαθών βρέθηκαν στο κόκκινο.

Συνολικά, κανένας τομάς δεν μπόρεσε να «ξεφύγει» από το sell off, το οποίο ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Fed για σημαντική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού.

Οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τα ρίσκα της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης. Παράλληλα, η προσοχή είναι στραμμένη και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που πρόκειται να δημοσιευθούν μέσα στην εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις της Τράπεζας, όπως πιθανολούσαν παράγοντες της αμερικανικής αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στα τάρταρα το Bitcoin: Σφοδρά χτυπήματα για τα cryptos

Σε βαθύ κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Τι πυροδότησε το sell off

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News