Business & Finance Παρασκευή 6/05/2022, 23:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με απώλειες ολοκληρώνεται μία εβδομάδα μεγάλων αναταραχών

Wall Street: Με απώλειες ολοκληρώνεται μία εβδομάδα μεγάλων αναταραχών

Στο κόκκινο βρέθηκαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αδυνατούν να ξεπεράσουν τις σαρωτικές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, όπου ο Dow Jones σημείωσε τις χειρότερες αποδόσεις των τελευταίων δύο ετών.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,29%, ο S&P 500 με -0,57% και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,4%.

Η συνεδρίαση προσπάθησε να κινηθεί διορθωτικά έναντι της χθεσινής, όπου ο Dow διολίσθησε κατά τουλάχιστον 1.000 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 4,99%. Πρόκειται για την αντίδρασή των επενδυτών στην σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από την Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα στην πιο επιθετική κίνηση των τελευταίων 22 ετών και σε μία προσπάθεια να μειώσει τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Για μία ακόμη ημέρα, μεγάλες ήταν οι απώλειες για τις εταιρείες τεχνολογίας, αλλά παράλληλα σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και οι εταιρείες ηλεκτρονικού λιανεμπορίου. Παράλληλα, στο κοκκινο βρέθηκαν οι εταιρείες βιοτεχνολογίας και ηλιακής ενέργειας, όπως και άλλοι κλάδοι οι οποίοι θεωρείται ότι ενέχουν ρίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Wall Street δεν μπόρεσε να ανακάμψει παρά τα αισιόδοξα αποτελέσματα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Ειδικότερα, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν 428.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ξεπερνώντας την μέση εκτίμηση των αναλυτών και δείχνοντας σταθερά σημάδια ανάκαμψης.

Βέβαια, στην ίδια ανακοίνωση φαίνεται ότι είναι χαμηλό το ποσοστό της συμμετοχής των Αμερικανών στην αγορά εργασίας, που παραμένει περίπου 1,2% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας. Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι εάν ανακάμψει το επίπεδο συμμετοχής, θα βοηθήσει στον περιορισμού του ρυθμού αύξησης των μισθών και κατ’ επέκταση του πληθωρισμού.

monereview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Παραμένει ισχυρή η απασχόληση – Προστέθηκαν 428.000 θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: «Τεμπέληδες» οι Αμερικανοί – Σε χαμηλό 75 ετών η παραγωγικότητα της εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News