Business & Finance Τρίτη 10/05/2022, 22:44
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Άνω των 30.000 δολαρίων – Βελτιωμένη εικόνα στα cryptos

Bitcoin: Άνω των 30.000 δολαρίων – Βελτιωμένη εικόνα στα cryptos

Επανέκτησε το επίπεδτο των 30.000 δολαρίων το Bitcoin, καθώς φαίνεται πως υποχώρησαν οι ανησυχίες σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, οι οποίες και πυροδότησαν το μαζικό sell off χθες και τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σημειώνει κέρδη 2,60% και βρίσκεται στα περίπου 31.584 δολάρια. Το Ethereum καταγράφει κέρδη περίπου 4,14% στα 2.370 δολάρια. Το Avalanche και το Solana έχουν επίσης θετικό πρόσημο.

Όσον αφορά το Bitcoin, άρχισε να ανακτά ένα πολύ μικρό μερίδιο των απωλειών των τελευταίων ημερών που οδήγησαν σε υποχώρηση της αξίας του κατά περίπου 20%. Σήμερα, όμως, τα διεθνή χρηματιστήρια είχαν διορθωτική διάθεση, με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες να ολοκληρώνουν την σημερινή συνεδρίαση με κέρδη. Οι βασικοί δείκτες της Wall Street επίσης κινούνται σε θετικό έδαφος λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων δέχθηκε ισχυρότατα πλήγματα τις τελευταίες ημέρες, με το Bitcoin να φτάνει τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021. Η ανάκαμψη των τελευταίων ωρών είναι ακόμη αμφίβολο εάν θα διαρκέσει, αφού οι ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων έπειτα από δύο χρόνια χαλαρότατης νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως συνεχίζει να «χτυπά» τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο.

Παρατηρείται εξάλλου ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων ακολουθεί λίγο πολύ τις κινήσεις του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, στον οποίο είναι εισηγμένες εταιρείες που κατά παράδοση θεωρείται πως έχουν ρίσκο. Λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,68%, παρουσιάζοντας θετική εικόνα σε σχέση με τις χθεσινές απώλειες του 4,3%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin – Τι λέει ο «γκουρού» Michael Novogratz

Μήπως τελικά τo Βitcoin δεν είναι ψηφιακός χρυσός;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News