Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 19:53
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαύρη Δευτέρα» για τα κρυπτονομίσματα: Κάτω από τα 42.000 δολάρια το Bitcoin

«Μαύρη Δευτέρα» για τα κρυπτονομίσματα: Κάτω από τα 42.000 δολάρια το Bitcoin

Κάτω από τα 42.000 δολάρια υποχώρησε το Bitcoin σήμερα, το οποίο διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο «στο κόκκινο». Η πηγή της δραματικής διολίσθησης στην αγορά είναι η μακρά και αυξανόμενη λίστα μακροοικονομικών ρίσκων, δέχεται όμως παράλληλα και επιρροές από τα ξένα χρηματιστήρια.

Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί την αξία του αμερικανικού δολαρίου έναντι ενός «καλαθιού» βασικών νομισμάτων, άγγιξε υψηλό διετίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, ο δείκτης δολαρίου και το Bitcoin τείνουν να κινούνται αντιδιαμετρικά. «Είδαμε το Bitcoin να σκαρφαλώνει στην αρχή του 2021. Αυτό γινόταν σε βάρος της αδυναμίας του δολαρίου», σημειώνει στο Coindesk ο Kevin Kelly, συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής στο Delphi Digital.

Το Bitcoin, αν και έχει ανακάμψει από το χαμηλό ημέρας, σημειώνει απώλειες της τάξης του 5,1% και βρίσκεται πέριξ των 40.529 δολαρίων. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα διολίσθησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Μαρτίου, ενώ απέχει πλέον σημαντικά από το υψηλό των 48.240 δολαρίων που πέτυχε έκτοτε.

Μεγάλες απώλειες σημειώνει και το Ethereum, το οποίο υποχωρεί κατά περίπου 8% στα 3.004 δολάρια. Το Ethereum όμως έχει επίσης ανακάμψει από το χαμηλό ημέρας στις 2.980 δολάρια.

Απώλειες άνω του 9% σημειώνουν και άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα όπως το Terra, το Solana και το Cardano. Το Terra υποχωρεί κατά 9,86% το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα 85,96 δολάρια, ενώ το Solana βρίσκεται περίπου στα 102,53 δολάρια με απώλειες 9,23%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Solana έσπασε το φράγμα των 136 δολαρίων μόλις στις 5 Απριλίου.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επενδυτές, οι πιο αισιόδοξοι από τους οποίους ελπίζουν ότι το Bitcoin θα ανακάμψει σύντομα άνω των 45.000 δολαρίων. Σημειώνεται πάντως ότι τις τελευταίες ώρες η αγορά έχει δείξει πολύ μικρά σημάδια ελαφράς ανάκαμψης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Coindesk

Διαβάστε επίσης:

Άστραψε και βρόντηξε ο Τιλ κατά Μπάφετ: «Κοινωνιοπαθής παππούς»

Binance Holdings: Είσοδος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Κατ’ αρχήν έγκριση από την αρμόδια αρχή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News