Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 21:47
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά για τα κρυπτονομίσματα – Ανατράπηκε το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς

Βουτιά για τα κρυπτονομίσματα – Ανατράπηκε το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς

Την μεγαλύτερη διολίσθηση του τελευταίου μήνα περίπου κατέγραψε το Bitcoin, καθώς φαίνεται πως ανατράπηκε το κλίμα ευφορίας που έσπειραν στην αγορά οι χθεσινές ανακοινώσεις της Fed.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα εμφανίζει απώλειες περίπου 6,74% μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο αγγίζοντας τα 36.208 δολάρια, ενώ παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τα μέσα Απριλίου. Το Ether ακολουθεί επίσης με μεγάλες απώλειες της τάξης του 4,26% περίπου στα 2.722 δολάρια.

Επίσης, το Avalanche και το Solana, τα οποία σημείωσαν ράλι μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Fed για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης, υποχωρούν, με το πρώτο να καταγράφει απώλειες 8,75% στα 57,30 δολάρια και το δεύτερο απώλειες 5,83% στα 82,02 δολάρια.

Οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως φαίνεται πως στρώνουν τον δρόμο για σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής και στροφή 180 μοιρών από την χαλαρότητα των δύο πρώτων ετών της πανδημίας. Οι επενδυτές οφείλουν να προσαρμοστούν στην νέα αυτή κατάσταση όσον αφορά την στάση τους απέναντι στα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Συνολικά από χθες, η κατηγορία αυτών των επενδύσεων σημειώνει κέρδη, ιδίως αφότου ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ απέκλεισε το ενδεχόμενο πιο επιθετικής σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής με αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 75 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, στην αγορά κρυπτονομισμάτων παρατηρείται μία έντονη τάση ρευστοποίησης, με τους επενδυτές να αποσύρουν περίπου 120 εκατ. δολάρια από προϊόντα σχετικά με το crypto την περασμένη εβδομάδα. Επρόκειτο μάλιστα για την εβδομάδα με τις μεγαλύτερες εκροές από τον Ιούνιο του 2021 και η πλειονότητα αυτών ήταν σε Bitcoin.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό «όχι» στα κρυπτονομίσματα: Τι είπε το ισχυρότερο δίδυμο επενδυτών στον κόσμο

Μήπως τελικά τo Βitcoin δεν είναι ψηφιακός χρυσός;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News