Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 18:07
ΑΓΟΡΕΣ

Cryptos: Άνοδος για το Bitcoin – Με ποιο κρυπτονόμισμα «παίζει» τώρα ο Μασκ;

Cryptos: Άνοδος για το Bitcoin – Με ποιο κρυπτονόμισμα «παίζει» τώρα ο Μασκ;

Με το βλέμμα στραμμένο στην πολυαναμενόμενη απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού είναι και οι επενδυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Εν αναμονή της σημερινής απόφασης, το Bitcoin σημειώνει κέρδη συμπαρασύροντας ανοδικά και ορισμένα από τα λιγότερο δημοφιλή κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin άγγιξε έως και τα 39.151 δολάρια το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Η τιμή του γύρω στις 6 ώρα Ελλάδος έχει υποχωρήσει περίπου στα 38.810 δολάρια με κέρδη της τάξης του 1,47%. Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες οι διακυμάνσεις του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος ήταν μικρότερες από το σύνηθες.

Το Ethereum σημειώνει επίσης κέρδη, αλλά πιο περιορισμένα, της τάξης του 0,75%, με την τιμή του να βρίσκεται περίπου στα 2.844 δολάρια.

Σημαντικά κέρδη περίπου 1,31% σημειώνει και το Terra, το οποίο κινείται πέριξ των 84,39 δολαρίων. Το Solana επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή των 87,70 δολαρίων με κέρδη 0,77%.

Δια χειρός…Μασκ

Σημειώνεται πως το ApeCoin διολίσθησε στα 13,44 δολάρια από τα υψηλά της Κυριακής, όταν άγγιξε την τιμή των 22 δολαρίων. Η αιφνίδια διακύμανση του κρυπτονομίσματος οφείλεται αποκλειστικά στην «παρέμβαση» του Έλον Μασκ, ο οποίος έβαλε ως φωτογραφία προφίλ στο Twitter κολάζ των Bored Apes.

«Δεν ξέρω…φαίνεται κάπως ανταλλάξιμο (fungible)», δήλωσε σε ύστερη ανάρτησή του, χωρίς όμως να κάνει αναφορά ευθέως στα Bored Apes.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής του Dogecoin, την τιμή του οποίου έχει πολλές φορές οδηγήσει στα ύψη αλλά και στα τάρταρα με μία μόνο ανάρτησή του στο Twitter.

Νομισματική πολιτική

Τα κρυπτονομίσματα συγκαταλέγονται στα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και από την αρχή του έτους ακολουθούν λίγο πολύ τις κινήσεις του Nasdaq, που σφυροκοπήθηκε λόγω της επικείμενης σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής όχι μόνον από την Fed, αλλά και από άλλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου. Υπενθυμίζεται πως η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό την σκιά της απόφασης της Fed για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης από το 2000.

Στο πλαίσιο αυτό, το Bitcoin δεν έχει καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 40.000 δολαρίων τις τελευταίες ημέρες, παραμένοντας μακριά από τα υψηλά του έτους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έσκασε η φούσκα των NFT; Στα τάρταρα οι πωλήσεις τους

Bored Apes: Οι πίθηκοι που έγιναν σύμβολο του στάτους και οι δισεκατομμυριούχοι δημιουργοί τους

Τα παράτησαν και έγιναν… πίθηκοι: Οι τραπεζίτες που το έριξαν στα crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News