Business & Finance Τετάρτη 6/04/2022, 14:14
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο τα cryptos: «Φρένο» στο ράλι της τελευταίας εβδομάδας

Στο κόκκινο τα cryptos: «Φρένο» στο ράλι της τελευταίας εβδομάδας

Μαζικές ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων πυροδότησε η υπόνοια για ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed, ανατρέποντας το ράλι της τελευταίας εβδομάδας. Οι χθεσινές δηλωσεις τη αξιωματούχου της Fed Λάελ Μπρέιναρντ όχι μόνο οδήγησαν σε απώλειες την Wall Street, αλλά έριξαν και το Bitcoin στην περιοχή των 45.000 δολαρίων μία μόλις εβδομάδα μετά το υψηλό τριμήνου στα 48.000 δολάρια.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε απόλυτα ότι ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλός και ότι είναι υψίστης σημασίας να τον κάνουμε να υποχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά η Μπρέιναρντ σε συνέδριο της Fed. 

Το Bitcoin υποχωρεί στα 45.176 δολάρια περίπου, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 3,18%.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα συμπαρέσυρε στο κόκκινο ολόκληρη την αγορά, με το Ethereum να σημειώνει απώλειες 5,30% στα 3.331 δολάρια περίπου. Το Ethereum τις τελευταίες ημέρες είχε σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα άνω των 3.400 δολαρίων.

Τεράστιες απώλειες σε εικοσιτετράωρη βάση καταγράφει και το Solana. Με πτώση περίπου 8,2% το Solana κινείται στην περιοχή των 122 δολαρίων, ωστόσο σε εβδομαδιαίο επίπεδο σημειώνει μεγάλα κέρδη, έχοντας ανέβει περίπου 10,6%.

Αντίστοιχα και το Terra, το οποίο υποχωρεί περίπου 4,56% στα 112 δολαρια, κατρακυλώντας από το υψηλό 24ώρου στα 119 δολάρια. Το Terra όμως βγαίνει «κερδισμένο» από την εβδομάδα, με κέρδη περίπου 7,3%.

Αντίθετα στο ρεύμα κινείται το Doge, σημειώνοντας μεν κέρδη , αλλά με πολύ μικρότερη δυναμική σε σχέση με χθες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το meme κρυπτονόμισμα πήρε μεγάλη ώθηση χθες λόγω της ανακοίνωσης ότι ο Έλον Μασκ θα συμπεριληφθεί στο δ.σ. της Twitter, όντας πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος με μερίδιο 9,2% στην εταιρεία. Το doge σημειώνει κέρδη 0,59% περίπου στα 0,15 δολάρια περίπου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπρέιναρντ: Αναμένει μεθοδικές επιτοκιακές αυξήσεις και γρήγορη συρρίκνωση του ισολογισμού

Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Elon Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News