Business & Finance Τρίτη 10/05/2022, 09:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin – Τι λέει ο «γκουρού» Michael Novogratz

Κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin  – Τι λέει ο «γκουρού» Michael Novogratz

Κάτω από τα 30.000 δολάρια έπεσε σήμερα το bitcoin, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021, ανεβάζοντας τις απώλειές του από το ιστορικό ρεκόρ του Νοεμβρίου στο 55%. 

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, σημειώνει μικρή άνοδο, ενώ άλλα cryptos όπως το Solana και το Avalanche παραμένουν στο κόκκινο. 

Το sell off στα κρυπτονομίσματα έρχεται καθώς οι κεντρικές τράπεζες ανεβάζουν τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό, με τη μείωση της ρευστότητας να προκαλεί φυγή από τα κερδοσκοπικά assets. 

Κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin  – Τι λέει ο «γκουρού» Michael Novogratz-1

Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής των κρυπτονομισμάτων Michael Novogratz προειδοποιεί ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα πριν να καλυτερεύσουν. 

«Το crypto μάλλον ακολουθεί τον Nasdaq μέχρι να φτάσουμε σε μία νέα ισορροπία», είπε ο Novogratz μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη για τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας του, Galaxy. «Το ένστικτό μου είναι πως θα γίνει και άλλη ζημιά και η αγορά θα είναι πολύ ευμετάβλητη και δύσκολη τουλάχιστον για μερικά τρίμηνα, πριν ο κόσμος αποκτήσει κάποια αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μία ισορροπία», πρόσθεσε. 

Η αγορά του crypto παρακολουθεί επίσης το TerraUSD, ένα αλγοριθμικό stablecoin που στοχεύει σε σταθερή τιμή 1 προς 1 με το δολάριο. Η σύνδεση αυτή φαίνεται να σπάει, με την αξία του token να πέφτει κάτω από τα 70 σεντς σήμερα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Στα τάρταρα το Bitcoin: Σφοδρά χτυπήματα για τα cryptos

Μήπως τελικά τo Βitcoin δεν είναι ψηφιακός χρυσός;

Ηχηρό «όχι» στα κρυπτονομίσματα: Τι είπε το ισχυρότερο δίδυμο επενδυτών στον κόσμο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News