Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 14:06
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έμεινε από δυνάμεις μετά το πενθήμερο ανοδικό σερί 

Χρηματιστήριο: Έμεινε από δυνάμεις μετά το πενθήμερο ανοδικό σερί 

Αναστροφή του αρχικού θετικού κλίματος καταγράφεται στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου γι άλλη μια συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Μετά από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις κατά την οποία κατέγραφε κέρδη, σήμερα επανήλθαν στο προσκήνιο οι ρευστοποιήσεις, σε μια ημέρα η οποία στην αρχή δεν προμήνυε ότι θα εξελισσόταν με αυτόν τον τρόπο.

Πριν να ηχήσει το καμπανάκι στη Λεωφόρο Αθηνών για την έναρξη της συνεδρίασης, οι Τέρνα Ενεργειακή και Πλαστικά Θράκη ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους για το σύνολο του 2021, τα οποία ήταν αρκούντως ικανοποιητικά.

Τα ισχυρά αποτελέσματα των ελληνικών εισηγμένων λειτούργησαν ως καταλύτης για το θετικό κλίμα που αιωρούταν το προηγούμενο διάστημα, την ώρα που στις διεθνείς αγορές κυριαρχούσε ο προβληματισμός από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. 

Η αναμονή των ανακοινώσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σήμερα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της δεν έχει επιφέρει νευρικότητα στους επενδυτές στην Ευρώπη, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται με ήπιες ανοδικές μεταβολές. 

Αντιθέτως, το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις δείχνει ότι κάνει την απαραίτητη στάση για ανασύνταξη δυνάμεων.

Ο Γενικός Δείκτης περί τις 14:00 ώρα Ελλάδος καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,26% και έχει οπισθοχωρήσει στις 921,78 μονάδες, το οποίο είναι και το χαμηλό ημέρας (το υψηλό σημειώθηκε στις 928,12 μονάδες). Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα στα 21,4 εκατ. ευρώ, με τον τζίρο συναλλαγών στα 6 εκατ. τεμάχια.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης διαγράφει περί του 0,20%, ενώ ελαφρώς μεγαλύτερες οι απώλειες του Mid Cap της τάξεως του 0,32%. Με τις μετοχές των Alpha Bank (0,45%) και Εθνική (0,68%) σε θετικό έδαφος, ο τραπεζικός δείκτης καταφέρνει να διατηρηθεί υψηλότερα του μηδενός κατά 0,16%. 

Η εικόνα στο ταμπλό

Η μετοχή της Βιοχάλκο διατηρεί τα πρωτεία μεταξύ αυτών του FTSE Large Cap με κέρδη 2,63%, ενώ η μετοχή της Ελλάκτωρ διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες ενισχύεται κατά 1,93%. Mytilineos, Aegean και Motor Oil συμπληρώνουν το σημερινό «παζλ» των μετοχών με άνοδο, με υποτονικά κέρδη. 

Στην αντίπερα όχθη ΔΕΗ (-1,92%), Coca Cola (-1,41%) Lamda (-1,27%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,10%) καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.  

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέρνα Ενεργεική: Μονόδρομος η απεξάρτηση από την εισαγόμενη ενέργεια

Πλαστικά Θράκης: Αισθητή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News