Business & Finance Πέμπτη 17/03/2022, 16:21
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικά «διαπιστευτήρια» μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Wall Street: Ανοδικά «διαπιστευτήρια» μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Με ήπια άνοδο κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μία ημέρα μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης, φέρνοντάς τα στη ζώνη του 0,25%-0,50%. 

Μετά τα πρώτα 40 λεπτά από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,43%. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν. 

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 14.000, στις 214.000 αιτήσεις, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 220.00 αιτήσεις. 

Το επίπεδο αυτό είναι το δεύτερο χαμηλότερο για το 2022, μετά τις 207.000 νέες αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα του 2022. 

Ωστόσο, τα πάντα σήμερα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κινούνται στη σκιά της Fed και της απόφασή της να αυξήσει τα επιτόκια χθες κατά 25 μονάδες βάσης, μια κίνηση που ήταν η πρώτη από το 2018.

Σήμερα εξάλλου, η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, από το 0,50% στο 0,75%, όμως για την ΒοΕ αυτή είναι η τρίτη διαδοχική αύξηση από τον Νοέμβριο, όταν τα επιτόκια βρίσκονταν στο 0,10%. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει τα πατήματά του ωστόσο ακόμη δεν το έχει καταφέρει. 

Με τα χθεσινά κέρδη ο Dow Jones έχει χτίσει ένα τριήμερο ανοδικό σερί κάτι που έχει να το πράξει για διάστημα περισσότερο του ενός μηνός., με τους S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν κέρδη για δύο διαδοχικές συνεδριάσεις. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 

Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξησε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση τα επιτόκια 

Fed: Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης – Έπονται άλλες έξι αυξήσεις φέτος

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News