Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ήπια πτώση με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Wall Street: Ήπια πτώση με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Υποτονικά έχουν ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων μερικών εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ. Οι Dow Jones και S&P 500 υποχωρούν κατά 0,22%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,12%.

Σήμερα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, δημοσίευσαν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το γ΄ τρίμηνο του 2021, οι Target και Lowe’s σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων των Walmart και Home Depot. 

Παρά το γεγονός ότι η Target ξεπέρασε τους στόχους των αναλυτών για το προηγούμενο τρίμηνο η μετοχή της δέχεται πιέσεις με απώλειες που αγγίζουν το 5%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις εμφανώς προβληματισμένους από τη συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της εταιρείας εξαιτίας των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες. 

Αντιθέτως, η μετοχή της Lowe’s έχει υπερβεί το +5%, καθώς πέραν των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την πορεία της, από τη στιγμή που η ζήτηση για υλικά για την κατασκευή και τη βελτίωση κατοικίας παραμένει ισχυρή. 

Την ίδια ώρα οι επενδυτές φαίνεται ότι αρχίζουν να προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το επόμενο έτος. Ο δείκτης της CME που παρακολουθεί τη Fed, διαβλέπει κατά ποσοστό 19% ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022, έναντι πιθανοτήτων 11,8% την περασμένη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News