Business & Finance Πέμπτη 17/03/2022, 15:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 

ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 

Πτωτικά κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς στην αμερικανική αγορά εργασίας η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παραμένει ισχυρή, υποδεικνύοντας ότι και ο Μάρτιος θα είναι ένας μήνας κατά τον οποίο οι νέες θέσεις εργασίας θα κινηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 14.000, στις 214.000 αιτήσεις, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 220.00 αιτήσεις. 

Το επίπεδο αυτό είναι το δεύτερο χαμηλότερο για το 2022, μετά τις 207.000 νέες αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα του 2022. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παρατηρείται το παράδοξο στην αγορά εργασίας να υπάρχει έλλειψη σε εργατικό δυναμικό και συγχρόνως κάποιοι Αμερικανοί να είναι άνεργοι. 

Μόνο τον Φεβρουάριο, άνοιξαν 11,3 εκατ. θέσεις εργασίας (θέσεις εργασίας που θέλουν να καλύψουν οι εργοδότες), οι οποίες αναλογούν στο ρεκόρ του 1,8 θέσεις για κάθε Αμερικανό άνεργο. 

Από μόνη της η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 678.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές που μένουν ακάλυπτες έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται οι μισθοί από τους εργοδότες προκειμένου να προσελκύσουν εργαζόμενους, κάτι που με τη σειρά του τροφοδοτεί τον πληθωρισμό. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News