Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 23:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ ο Nasdaq, η Microsoft άγγιξε τα 2 τρισ. δολάρια

Wall Street: Σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ ο Nasdaq, η Microsoft άγγιξε τα 2 τρισ. δολάρια

Παρά την αρχική «μουδιασμένη» έναρξη στη σημερινή συνεδρίαση όταν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά, στη συνέχεια η Wall Street, όχι μόνο κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, αλλά να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και τον S&P 500 να φθάνει μια «ανάσα» από το δικό του ιστορικό υψηλό. 

Συγκεκριμένα ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,79% στις 14.253,27 μονάδες, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ κλεισίματος, με τον S&P 500 να φθάνει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έως τις 4.256 μονάδες, μια μονάδα χαμηλότερα από το δικό του ρεκόρ στις 4.257,16 μονάδες και να κλείνει εντέλει με κέρδη 0,51% στις 4.246,44 μονάδες. Από τη μεριά του ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,20%, στις 33.945,58 μονάδες. 

Στη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους σε δύο θέματα: στην κατάθεση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο και στο Bitcoin, του οποίου η τιμή διολίσθησε υπό των 30.000 δολαρίων. 

Ωστόσο και τα δύο αυτά ζητήματα λειτούργησαν καταλυτικά για τις αμερικανικές μετοχές, από τη στιγμή που το Bitcoin έκανε αναστροφή πορείας και η τιμή του ξεπέρασε όχι μόνο τα 30.000 δολάρια, αλλά πέρασε και σε θετικό έδαφος.

Από την άλλη ο Τζερόμ Πάουελ, εμφανίσθηκε κατηγορηματικός και συνάμα καθησυχαστικός ενώπιον της Επιτροπής στο Κογκρέσο, τονίζοντας ότι η Fed δεν πρόκειται να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων, μόνο και μόνο για να υποβαθμίσει τους φόβους από την επιτάχυνση του πληθωρισμού. 

Αυτή η επιτάχυνση δεν προέρχεται από μια ισχυρή οικονομία η οποία απαιτεί αύξηση των επιτοκίων, αλλά είναι απόρροια της ανοίγματός της μετά την πανδημία, όπως προσέθεσε. 

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου προσέφεραν σήμερα την απαιτούμενη ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ το highlight της σημερινής συνεδρίασης δεν είναι άλλο από την κεφαλαιοποίηση της Microsoft η οποία για πρώτη φορά άγγιξε τα 2 τρισ. δολάρια. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News