Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης στην έναρξη της εβδομάδας

Wall Street: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης στην έναρξη της εβδομάδας

Δίχως ξεκάθαρη κατεύθυνση κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης που είναι η πρώτη για την εβδομάδα που διανύουμε. Το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν ακολουθεί τη σημερινή πορεία των ευρωπαϊκών ομολόγων του, τα οποία καταγράφουν κέρδη ενόψει του νέου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,33%, ο S&P 500 καταβάλει προσπάθειες να υπερβεί του μηδενός, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο περί του 0,70%. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με το εμπορικό έλλειμμα να συρρικνώνεται ελαφρώς έναντι του αντίστοιχου μήνα ένα χρόνο νωρίτερα, στα 106,59 δισ. δολάρια, από 107,57 δισ. δολάρια. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι επενδυτές σήμερα είναι «μουδιασμένοι» από τη στιγμή που η καμπύλη των αποδόσεων μεταξύ των βραχυπρόθεσμων κρατικών τίτλων χρέους και των μακροπρόθεσμων πλησιάζει πολύ κοντά στην αναστροφή της, μια εξέλιξη που προμηνύει οικονομική ύφεση όπως έχει δείξει το παρελθόν. 

Από την άλλη οι εξελίξεις από το μέτωπο της Ουκρανίας παραμένουν στο επίκεντρο, με τη στάση της Ουάσιγκτον να σκληραίνει περισσότερο, τη Μόσχα όμως να δείχνει ότι αντέχει τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Σήμερα εξάλλου Ρώσος βουλευτής, φέρεται να είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria, ότι στην περίπτωση που η Ευρώπη αρνηθεί να αγοράσει φυσικό αέριο σε ρούβλι, τότε το Κρεμλίνο θα διακόψει την παροχή των προμηθειών. 

Πίσω στις ΗΠΑ, οι αγορές και οι επενδυτές έχουν πλέον «χωνέψει» ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και μάλιστα αυτή θα είναι πιο επιθετική από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News