Business & Finance Σάββατο 5/02/2022, 21:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ανακτά και πάλι δυναμική το Bitcoin – Σε υψηλά δύο εβδομάδων

Ανακτά και πάλι δυναμική το Bitcoin – Σε υψηλά δύο εβδομάδων

Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε η τιμή του Bitcoin σήμερα, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της Παρασκευής. Με φόντο την – απ΄ότι φαίνεται – επαναφορά της όρεξης των επενδυτών για ρίσκο, ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων έφτασε και ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 40.000 δολαρίων με την τιμή του να διαμορφώνεται περί τα 41.587 δολάρια.

Από την Πέμπτη, όποτε η τιμή του Bitcoin βρέθηκε στα τάρταρα, έχει ανακάμψει περίπου κατά 15%, ενώ από το χαμηλό του 2022 στο τέλος Ιανουαρίου, έχει ανακτήσει περίπου 26% της αξίας του.

Aντίστοιχα ανοδική πορεία ακολουθεί και το Ether, με την τιμή του να αναρριχάται λίγο άνω των 3.000 ευρώ για πρώτη φορά από τις 21 Ιανουαρίου.

Η Παρασκευή σήμανε μεγάλα κέρδη για την αγορά κρυπτονομισμάτων, που συμπαρασύρθηκαν ανοδικά από την εκτόξευση της μετοχής της Amazon. Παρά την ιστορική βουτιά της μητρικής της Facebook, της Meta, την Πέμπτη, φαίνεται πως η όρεξη για ρίσκο επέστρεψε στις αγορές, με αποτέλεσμα να κινηθεί ανοδικά και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, αλλά και τα κρυπτονομίσματα.

Παρεξηγημένο το Bitcoin

Εξηγόντας το μαζικό sell-off του Ιανουαρίου σε περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται υψηλού ρίσκου, ο Ed Hindi, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Tyr Capital εξήγησε στο Reuters: «Ο πανικός και η κινητικότητα αυτή τη στιγμή γύρω από το Bitcoin βασίζεται σε μία θεμελειώδη παρανόηση όσον αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

Συνέχισε λέγοντας «Όταν οι κεφαλαιοποιήσεις στον Nasdaq υποχωρούν, οι θεσμικοί επενδυτές κακώς αρχίζουν να ρευστοποιούν μαζικά τα bitcoin σαν να είναι τεχνολογικές μετοχές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση του Nasdaq οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις επενδυτικές ανησυχίες όσον αφορά την αύξηση του επιτοκίου δανεισμού από τη Fed.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Coindesk, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Όρεξη για ρίσκο στις αγορές – Ανεβαίνει το Bitcoin

Έχετε και κρυπτονομίσματα και dating app; Τότε είστε τυχεροί

Το νεκροταφείο των πεθαμένων κρυπτονομισμάτων και η mega-απάτη του OneCoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News