Business & Finance Παρασκευή 4/02/2022, 18:29
ΑΓΟΡΕΣ

Όρεξη για ρίσκο στις αγορές – Ανεβαίνει το Bitcoin

Όρεξη για ρίσκο στις αγορές – Ανεβαίνει το Bitcoin

Φαίνεται πως επανέρχεται η διάθεση για ρίσκο στον επενδυτικό κόσμο, με το Ether και το Bitcoin να ανεβαίνουν με ταχείς ρυθμούς. Έπειτα από πολλές εβδομάδες μαζικού sell off σε ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, εν μεσω του οποίου επλήγησε σοβαρά ο τεχνολογικός κλάδος, τα ίδια στοιχεία ανακάμπτουν σταδιακά οδηγούμενα από την άνοδο της μετοχής της Amazon.

Το Bitcoin συγκεκριμένα σημείωσε τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη (7,6% περίπου) των τελευταίων τουλάχιστον τριών μηνών. Βέβαια η τιμή του εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη, σε περίπου 39.600 δολάρια, ενώ εκείνη την περίοδο προσέγγιζε τα 70.000. Το Ether σκαρφάλωσε επίσης με κέρδη έως και 9%. Ακόμη και το Solana, το οποίο κατρακύλησε τις προηγούμενες δύο ημέρες μετά το χακάρισμα της πλατφόρμας Wormhole, σημείωσε τουλάχιστον 10% κέρδη.

Τα κορυφαία κρυπτονομίσματα συμπαρασύρθηκαν ανοδικά από την μετοχή της Amazon, η οποία σκαρφαλώνει μετά την ανακοίνωση των εξαιρετικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Έτσι, η όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου επανήλθε.

«Το γεγονός ότι τα έσοδα της Amazon κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της Apple, της Microsoft και της Google – και όχι προς τη Facebook – δημιούργησε στους επενδυτές μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όσον αφορά την επνέκθεσή τους σε ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία», σημειώνει ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής στην Miller Tabak + Co.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική βουτιά για τη μητρική της Facebook – Έχασε περισσότερο από το 1/4 της αξίας της

Χακάρισμα με λεία 320 εκατ. δολάρια σε cryptos

Έχασε την πέρασή του το Bitcoin – Σε ποια κρυπτονομίσματα στρέφονται οι καταναλωτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News