Business & Finance Δευτέρα 24/01/2022, 17:54
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» η Wall Street: Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow Jones

Στο «κόκκινο» η Wall Street: Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow Jones

Στη δίνη των πωλητών βρίσκονται οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αποτιμούν τις εξελίξεις γύρω από τη νομισματική πολιτική. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 510 μονάδες και τις 33.755 μονάδες, σημειώνοντας αρνητικά πρόσημα για 7η διαδοχική συνεδρίαση. 

Κατά 1,9% διολισθαίνει και η μετοχή του δείκτη βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 4.316 μονάδες, διορθώνοντας συνολικά 10% τις τελευταίες ημέρες.  

Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq μειώνεται κατά 2,2% και τις 13.461 μονάδες, έχοντας υποστεί βαριές απώλειες από την προοπτική σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο, παρουσιάζοντας το σχέδιο αύξησης των μηδενικών επιτοκίων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρώτη επιτοκιακή αλλαγή θα εφαρμοστεί τον Μάρτιο, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν κι άλλες, με στόχο την ανάσχεση του πληθωριστικού φαινομένου (7% τον Δεκέμβριο του 2021). 

Ωστόσο, η απόσυρση της υπερχαλαρής πολιτικής έχει επηρεάσει δυσμενώς τις μετοχές, οι οποίες εδώ και δύο χρόνια είχαν εθιστεί στη φθηνή και άφθονη ρευστότητα.  

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στον Ιανουάριο, ο S&P 500 έχει απωλέσει το 10% της αξίας του, βάζοντας τις βάσεις για τις χειρότερες απώλειες όλων των εποχών, όσον αφορά τον πρώτο μήνα του έτους. 

Στο -7% καθορίζεται μέχρι στιγμής η μηνιαία πτώση για τον Dow Jones, ενώ ο Nasdaq έχει παρουσιάσει σωρευτική κάμψη 14%, τη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Οκτώβριο του 2008. 

moneyreview.gr

Morgan Stanley: Ο χειμώνας ήρθε στα χρηματιστήρια

Ευρώπη: Η ένταση στην Ουκρανία έφερε βαριές απώλειες στις μετοχές

Sell off στο Χρηματιστήριο της Μόσχας – Βουτιά 7% υπό τον φόβο του πολέμου

Οκτώ γραφήματα που δείχνουν ότι οι φούσκες των αγορών «ξεφουσκώνουν»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News