ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό τουλάχιστον 2 ετών η μετοχή – Ξεπέρασε το όριο των 3 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό τουλάχιστον 2 ετών η μετοχή – Ξεπέρασε το όριο των 3 ευρώ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον δύο ετών βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία δείχνει έτοιμη να ανακτήσει το ψυχολογικό σημείο των 3 ευρώ.  

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά το μέσο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται δυναμικά στο +3,61% και διαμορφώνεται στα 3,096 ευρώ.  

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό τουλάχιστον 2 ετών η μετοχή – Ξεπέρασε το όριο των 3 ευρώ-1

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου του 2019, όταν είχε βρεθεί στα 3,12 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά μετά τις 24 Ιανουαρίου του 2020 αναρριχάται πάνω από τα 3 ευρώ. 

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό τουλάχιστον 2 ετών η μετοχή – Ξεπέρασε το όριο των 3 ευρώ-2

Μέχρι στιγμής, ο τζίρος που έχει διακινηθεί μέσω της Εθνικής ξεπερνάει τα 8,8 εκατ. ευρώ, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 3 εκατομμύρια τεμάχια.  

Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, η μετοχή έχει εμφανίσει σωρευτική άνοδο κοντά στο 40%, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα τα συνολικά κέρδη αγγίζουν το 7%.  

Το γεγονός ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν εισέλθει σε τροχιά σταθερής μείωσης και αναμένεται να περιοριστούν σε μονοψήφια επίπεδα εντός του 2022, σε συνδυασμό με τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις ως απόρροια του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουν αναμφίβολα συμβάλλει στην ανάταση όλων των τραπεζών.  

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται άνω των 600 μονάδων, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2021 και κινείται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών. 

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Φλερτάρει με τις 920 μονάδες – Άλμα σε τράπεζες, Coca – Cola και Jumbo

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News