BUSINESS & FINANCE

Χρηματιστήριο: Προς τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων 2 μηνών η μετοχή της ΕΤΕ

Με απώλειες της τάξης του 6%

Χρηματιστήριο: Προς τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων 2 μηνών η μετοχή της ΕΤΕ

Προς τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων δύο μηνών οδεύει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων ρευστοποιήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (16.00), η τραπεζική μετοχή υποχωρεί κατά 5,8% και διαμορφώνεται στα 2,48 ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, μάλιστα, οι απώλειες έφθασαν έως και το -6%, οδηγώντας τη μετοχή στο χαμηλό ημέρας των 2,46 ευρώ.

Εφόσον, οι παραπάνω πιέσεις διατηρηθούν έως το τέλος της ημέρας, τότε θα πρόκειται για τη χειρότερη συνεδρίαση από τις 22 Ιουλίου, δηλαδή των τελευταίων δύο μηνών.

Χρηματιστήριο: Προς τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων 2 μηνών η μετοχή της ΕΤΕ-1

Ο τζίρος κυμαίνεται μέχρι στιγμής στα 4,2 εκατ. ευρώ, ο δεύτερος υψηλότερος μετά της Alpha Bank, με τον όγκο των συναλλαγών να καθορίζεται σε 1,7 εκατομμύριο τεμάχια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραπεζικός κλάδος, στο σύνολό του, διαπραγματεύεται στο -4,16% και τις 555 μονάδες, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου.

Το μπαράζ ρευστοποιήσεων οφείλεται εν πολλοίς στη διεθνή αναταραχή, η οποία απορρέει από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την επικείμενη απόσυρση της φθηνής ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και τον φόβο περί χρεοκοπίας του κινεζικού κολοσσού Evergrande.

Από τις αρχές του 2021, πάντως, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μετράει συνολικά κέρδη της τάξης του 17%, έχοντας ως υψηλό έτους τα 2,76 ευρώ και χαμηλό το 1,72 ευρώ. Τις τελευταίες 30 ημέρες δε, το ράλι της τραπεζικής μετοχής διαμορφώνεται σε 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Χρηματιστήριο: Προς τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων 2 μηνών η μετοχή της ΕΤΕ-2

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News