ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Πλώρη για τα 3 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Πλώρη για τα 3 ευρώ

Προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών πορεύεται σήμερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έχει βάλει πλώρη για την ανάκτηση του στόχου των 3 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή τράπεζας ενισχύεται δυναμικά στο +2,2% και διαμορφώνεται στα 2,953 ευρώ. 

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Πλώρη για τα 3 ευρώ-1

Πρόκειται για ένα επίπεδο, το οποίο έχει να σημειωθεί από τις 29 Ιανουαρίου του 2020, δηλαδή πριν από σχεδόν δύο χρόνια.  

Μέχρι στιγμής, ο τζίρος που έχει διακινηθεί ξεπερνάει τα 3,2 εκατ. ευρώ, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται λίγο κάτω από 1,1 εκατομμύρια τεμάχια. 

Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, η μετοχή έχει εμφανίσει σωρευτική άνοδο της τάξης του 35%, υπεραποδίδοντας από τον Γενικό Δείκτη, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα τα συνολικά κέρδη αγγίζουν το 6%. 

Εθνική Τράπεζα: Σε υψηλό 2 ετών η μετοχή – Πλώρη για τα 3 ευρώ-2

Το γεγονός ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν εισέλθει σε τροχιά σταθερής μείωσης και αναμένεται να περιοριστούν σε μονοψήφια επίπεδα εντός του 2022, σε συνδυασμό με τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις ως απόρροια του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουν αναμφίβολα συμβάλλει στην ανάταση όλων των τραπεζών. 

Πόσο μάλλον της Εθνικής Τράπεζας, η οποία κατά πολλούς θεωρείται η ναυαρχίδα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας. 

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, ότι πολλοί αναλυτές έχουν θέσει την τιμή – στόχο άνω των επιπέδων των 3 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Με τραπεζικά στηρίγματα κρατάει τις 900 μονάδες

Κόκκινα δάνεια: Ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάδα ο όμιλος Intrum

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News