Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 11:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Προσπάθεια ανάκαμψης στα χρηματιστήρια 

Ευρώπη: Προσπάθεια ανάκαμψης στα χρηματιστήρια 

Προσπάθειες να βάλουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων συναπτών συνεδριάσεων καταβάλουν σήμερα Τρίτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να παραμένουν επικεντρωμένοι στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών που είναι προγραμματισμένες γι αυτή την εβδομάδα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, παίρνοντας αυτή την οριακή ώθηση από τον κλάδο των πρώτων υλών, ο οποίος ενισχύεται σχεδόν κατά 1%, ενώ ξεχωρίζουν επίσης οι κλάδοι των χημικών και των ποτών και τροφίμων. 

Ελάχιστα υψηλότερα του μηδενός κινείται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αυτό του Λονδίνου σημειώνει άνοδο περί του 0,33%, ενώ οριακά κέρδη καταγράφουν τα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Μιλάνο. 

Η τρέχουσα εβδομάδα χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες καθώς είναι προγραμματισμένες οι τελευταίες συνεδριάσεις τους για το 2021, συνεδριάσεις οι οποίες θα κινηθούν στη σκιά του πληθωρισμού. 

Σήμερα την αρχή κάνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με τη διήμερη συνεδρίασή της η οποία ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, όταν και θα έρθει η ανακοίνωσή της και η συνέντευξή τύπου του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν την ερχόμενη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας και τον «χορό κλείνει» η Τράπεζα της Ιαπωνίας την Παρασκευή.

Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της ArcelorMittal πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 4,73%, μετά την ανακοίνωσή της ότι έχει έρθει σε συμφωνία με μετόχους για την επαναγορά ιδιών μετοχών, ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 395 εκατ. δολαρίων. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικές τράπεζες: Ο πληθωρισμός επισκιάζει τις τελευταίες συνεδριάσεις για το 2021

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News