Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 12:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Απώλειες στα χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,26%

Ευρώπη: Απώλειες στα χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές και κατ’ επέκταση οι ευρωπαϊκοί δείκτες, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η οποία στην έναρξή της άφησε πολλές υποσχέσεις, καθώς στις δύο πρώτες της συνεδριάσεις τα χρηματιστήρια επιδόθηκαν σε ράλι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,26%, παρόλα αυτά οι κυριότεροι κλάδοι παρουσιάζουν θετικές και αρνητικές μεταβολές.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 012%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται οριακά υπό του μηδενός, στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει περί του 0,21%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB προσπαθεί να υπερβεί του μηδενός. 

Παρά τη γενικευμένη πτωτική τάση, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,40%, καθώς επικρατεί ένα εύφορο κλίμα από το χρηματιστηριακό ντεμπούτο της μετοχής της Daimler Truck, της εταιρείας φορτηγών της Daimler που προέκυψε από την απόσχισή της από τους κόλπους της μητρικής. 

Στον αντίποδα ο τεχνολογικός κλάδος είναι αυτός με τις περισσότερες απώλειες οι οποίες πλησιάζουν το 0,90%, με τη μετοχή της Just Eat Takeaway να υποχωρεί περισσότερο του 1%, μετά τα δημοσιεύματα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να λάβει δράση αναφορικά με τη gig economy και τις συνθήκες απασχόλησης των οδηγών. 

Ξεχωρίζει η μετοχή της σουηδικής εταιρείας ειδών καπνού Swedish Match με κέρδη σχεδόν 6%, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι οι Δημοκρατικοί καταψήφισαν το νομοσχέδιο με το οποίο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα υπόκειντο στην ίδια φορολόγηση με τα κανονικά. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News