Business & Finance Τετάρτη 8/12/2021, 11:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: «Ανάσες» μετά το διήμερο ράλι στα χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται οριακά άνω του μηδενός

Ευρώπη: «Ανάσες» μετά το διήμερο ράλι στα χρηματιστήρια

Ανακόπηκε σήμερα ο ξέφρενος ρυθμός των ευρωπαϊκών μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ένα ράλι που τις έφερε 3,8% υψηλότερα, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες σήμερα να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται οριακά άνω του μηδενός, με τους κυριότερους κλάδους του να παρουσιάζουν μια ανομοιόμορφη εικόνα. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται πτωτικά κατά 0,33%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB αποδυναμώνεται κατά 0,45%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,13, ενώ αντιθέτως στο Λονδίνο ο FTSE 100 δεν ακολουθεί το γενικευμένο πτωτικό κλίμα και παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,30%.  

Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων ο οποίος χθες έλαμψε με κέρδη 3,86, έχοντας μια από τις καλύτερες ημέρες του στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σήμερα κινείται πτωτικά υποχωρώντας περί του 0,60%, ενώ το ίδιο ποσοστό αρνητική μεταβολής καταγράφει και ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής επίσης από τους κλάδους που κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισαν. 

Απώλειες καταγράφουν και οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τραπεζών όπως και αυτός της ενέργειας, παρά το γεγονός ότι και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά με ήπια κέρδη όμως σε σχέση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της L’Oreal σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1%, μετά την ανακοίνωση της ελβετικής Nestle ότι θα ρευστοποιήσει μετοχές της εταιρείας προσωπικών ειδών περιποίησης συνολικής αξίας 8,9 δισ. ευρώ. Μετά την πώληση αυτή το ποσοστό της Nestle από το 23,3% μειώθηκε στο 20,1%.

Παράλληλα, ανέφερε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 21,6 δισ. ευρώ, το διάστημα μεταξύ 2022 και 2024. 

Οι ανακοίνωσεις αυτές λειτούργησαν ευεργετικά για τη μετοχή της, η οποία σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News