ΑΓΟΡΕΣ

Attica Bank: Γιατί η μετοχή έκανε άλμα 550% μέσα σε λίγες ώρες

Πώς επηρεάστηκε η αγορά

Attica Bank: Γιατί η μετοχή έκανε άλμα 550% μέσα σε λίγες ώρες

Εκτός κάθε ορίου διαμορφώθηκε η σημερινή άνοδος στη μετοχή της Attica Bank, η οποία κατάφερε να καταγράψει άλμα σχεδόν 550% στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Η μετοχή της τράπεζας διαπραγματευόταν από το πρωί χωρίς το δικαίωμα για συμμετοχή στην εν εξελίξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 240 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η προσαρμοσμένη τιμή να οριστεί στο 0,27 ευρώ. 

Ωστόσο, η μετοχή πέτυχε κέρδη κατά 549,64% στο ταμπλό και έκλεισε στο τέλος της ημέρας στο 1,78 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και το 2%, με την άνοδο να ξεπερνάει προσωρινά το 600%. 

Attica Bank: Γιατί η μετοχή έκανε άλμα 550% μέσα σε λίγες ώρες-1

Όλα αυτά είχαν ως απόρροια τη δημιουργία μιας στρεβλής εικόνας στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον τραπεζικό δείκτη να τερματίζει σε θετικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες παρουσίασαν απώλειες άνω του 1%.  

Ενώ ακριβώς το ίδιο έγινε και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος κατέγραψε άλμα της τάξης του 9%, παρότι μόλις επτά από τις συνολικά 20 εισηγμένες τερμάτισαν με κέρδη. 

Attica Bank: Γιατί η μετοχή έκανε άλμα 550% μέσα σε λίγες ώρες-2

Κι όλα αυτά, μάλιστα, ενώ η αξία των συναλλαγών στην Attica Bank έφθασε μετά βίας τις 70.000 ευρώ, με τον όγκο να περιορίζεται κάτω των 45.000 τεμαχίων.  

Ωστόσο, εξαιτίας της διαδικασίας της ΑΜΚ, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή κυμαίνεται η κεφαλαιοποίηση μεγάλων «παιχτών» της Λ. Αθηνών, όπως για παράδειγμα η Πειραιώς (1,8 δισ. ευρώ). 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Καταφύγιο στις 910 μονάδες, με Πειραιώς και Jumbo στο -3%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News