Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική έναρξη εβδομάδας 

Πιέσεις με απώλειες που ξεπερνούν το 4% δέχεται η μετοχή της Tesla

Wall Street: Υποτονική έναρξη εβδομάδας 

«Στο ρελαντί» έχει εισέλθει στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, ερχόμενη από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής η οποία ήταν αρκετά αποδοτική για τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,16%, ενώ με παρόμοιο ποσοστό κινούνται ανοδικά οι S&P 500 και Nasdaq. 

Μπορεί την Παρασκευή να κατέγραψαν κέρδη, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα οι τρεις προαναφερόμενοι δείκτες την ολοκλήρωσαν με αρνητικό πρόσημο κι έτσι καλούνται την τρέχουσα εβδομάδα να αναστρέψουν την αρνητική εικόνα της περασμένης. 

Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη εβδομάδα χαρακτηρίσθηκε από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος τον Οκτώβριο εκτινάχθηκε σε υψηλό 31 ετών σε ετήσια βάση, στο 6,2%. 

Αυτή η εβδομάδα έχει επίσης ενδιαφέρον από το πεδίο των μακροοικονομικών, καθώς θα δουν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, καθώς και για τις τιμές των κατοικιών και τις άδειες δόμησης. 

Αυτή η εβδομάδα είναι επίσης σημαντική, καθώς «κατεβαίνουν στο γήπεδο» τα μεγάλα ονόματα της λιανικής πώλησης, οι Walmar, Home Depot, Target και Macy’s, οι οποίες θα δημοσιεύσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2021.  

Πιέσεις με απώλειες που ξεπερνούν το 4% δέχεται η μετοχή της Tesla, μετά τη νέα ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της, Έλον Μασκ, με την οποία έκανε γνωστό ότι προέβη σε νέα πώληση των μετοχών της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας. Πλέον οι ρευστοποιήσεις του Μασκ από τις μετοχές της Tesla έχουν αγγίξει τα 6,9 δισ. δολάρια. Με τη σημερινή πτώση, η τιμή της μετοχής έχει κατέλθει των 1.000 δολαρίων ανά μετοχή. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News