Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 17:26
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθειες ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες 

Η μετοχή που έχει μαγνητίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι άλλη από αυτή της Rivian

Wall Street: Προσπάθειες ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες 

Σε προσπάθειες να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες έχει επιδοθεί η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο αυτό επιτυγχάνεται κατά τα «δύο τρίτα», καθώς οι δύο εκ των βασικών της χρηματιστηριακών δεικτών κινούνται ανοδικά. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχει επιλέξει να μην συγχρονιστεί με τους S&P 500 και Nasdaq οι οποίοι καταγράφουν κέρδη 0,24% και 0,78&% αντίστοιχα, υποχωρώντας κατά 12%. 

Ωστόσο τα κέρδη που παρουσιάζουν οι δύο δείκτες δεν είναι αρκετά να διαγράψουν πλήρως τις απώλειες 0,70% και 1,66% που σημείωσαν χθες, εν μέσω μιας γενικευμένης αναστάτωσης από τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο, ο οποίος εκτινάχθηκε σε υψηλό πλέον των 30 ετών, στο 6,2% σε ετήσια βάση. 

Η επιτάχυνση αυτή των τιμών καταναλωτή, αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, κάτι που θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής του φθηνού χρήματος. Μια φθηνή χρηματοδότηση, η οποία διατέθηκε «απλόχερα» εν μέσω της πανδημίας, όχι μόνο από τη Fed αλλά από όλες τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικονομίες μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από την ύφεση που προξένησε ο κορωνοϊός. 

Σήμερα ωστόσο, οι επενδυτές δείχνουν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση πιο ψύχραιμα και έτσι οι S&P 500 και Nasdaq να κινούνται ανοδικά. 

Όπως και χθες έτσι και σήμερα, η μετοχή που έχει μαγνητίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι άλλη από αυτή της Rivian (+10%,20), η οποία κατά το χθεσινό της ντεμπούτο έκλεισε με κέρδη σχεδόν 30%, φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας άνω των 100 δισ. δολαρίων. Η Αρχική Δημόσια Εγγραφή είναι με διαφορά η μεγαλύτερη για το 2021, ενώ με τη χρηματιστηριακή της αξία σε αυτό το επίπεδο η Rivian κατέστη η δεύτερη πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την Tesla, η κεφαλαιοποίηση της οποίας διαμορφώνεται μετά το κλείσιμο της Τετάρτης στο 1,06 τρισ. Δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Υπερηχητικός» ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο, στο 6,2% 

Rivian: Με το «καλημέρα» έγινε η 2η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News