Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Νωχελική» έναρξη με ήπια κέρδη 

Ο θόρυβος από τη δημοσίευση των στοιχείων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο έχει καταλαγιάσει

Wall Street: «Νωχελική» έναρξη με ήπια κέρδη 

Υποτονικά έχουν μπει στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, με τον Dow Jones να προσπαθεί να διαγράψει τις χθεσινές απώλειες και να έχει πάρει προβάδισμα. 

Ο βιομηχανικός δείκτης χθες κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,44%, ενώ σήμερα σημειώνει κέρδη στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης περί του 0,23%. Από την άλλη Nasdaq και S&P 500 κινούνται υψηλότερα κατά 0,14% και 0,21% αντίστοιχα. 

Ο θόρυβος από τη δημοσίευση των στοιχείων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ο οποίος εκτινάχθηκε στο 6,2% σε ετήσια βάση, έχει μεν καταλαγιάσει ωστόσο έχει αφήσει το στίγμα του, καθώς οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε τροχιά να ολοκληρώσουν την τρέχουσα εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι τρεις δείκτες είχαν επιδοθεί σε μπαράζ κατάρριψης των ιστορικών τους υψηλών ρεκόρ. Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των Big Tech καταγράφουν κέρδη, συμπαρασύροντας έτσι τη Wall Street μαζί τους. Όπως αναφέρει η Bank of America, την πλάτη τους στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου γύρισαν οι επενδυτές στη Wall Street, καθώς προέβησαν στις μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις από τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με έκθεση της BofA, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη, καταγράφηκαν συνολικά εκροές ύψους 1,6 δισ. δολαρίων από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street. 

Η μετοχή της Johnson & Johnson κινείται επίσης ανοδικά, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα σπάσει το τμήμα φαρμάκων σε δύο νέες εταιρείες με τη μία εταιρεία να εστιάζει στα φάρμακα και τις ιατρικές συσκευές και την άλλη στα καταναλωτικά προϊόντα.

Η απόσχιση της μονάδας καταναλωτή θα γίνει στους επόμενους 18-24 μήνες.

Αντιθέτως πιέσεις δέχεται η μετοχή της Tesla, μετά την αποκάλυψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ, πούλησε επιπλέον μετοχές της εταιρείας συνολικής αξίας 687 εκατ. ευρώ, μετά τις ρευστοποιήσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Johnson & Johnson: Σπάει σε δύο εταιρείες

BofA: Οι επενδυτές απομακρύνονται από τις μετοχές των τεχνολογικών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News