Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 13:48
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά για τη μετοχή της Τesla – Θα πουλήσει ο Μασκ το 10% της εταιρείας;

Τι έδειξε το poll στο Twitter

Βουτιά για τη μετοχή της Τesla – Θα πουλήσει ο Μασκ το 10% της εταιρείας;

Υπό πίεση βρίσκεται η μετοχή της Tesla στην προ-αγορά της Wall Street, μετά το αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουλήσει το 10% των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Ενδεικτικά, λίγο πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 5,5% και διαμορφώνεται στα 1,155 δολάρια, χάνοντας περίπου 70 δολάρια σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έριξε ακόμη μία βόμβα στο Twitter, κάνοντας δημοσκόπηση ανάμεσα στους χρήστες με το εξής ερώτημα: Να πουλήσω το 10% των μετοχών που έχω στην Tesla;

Πρόκειται για ένα πακέτο μετοχών, αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων, με βάση το γεγονός ότι ο Μασκ διαθέτει συνολικά 170,5 εκατ. μετοχές.

Σχεδόν το 58% των χρηστών απάντησε «ναι», ενώ το 42% τάχθηκε εναντίον της πώλησης των συγκεκριμένων μετοχών, με τον συνολικό αριθμό των ψήφων να ξεπερνάει τα 3,5 εκατομμύρια.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Παρότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το εννοεί, εφόσον ο Μασκ προχωρήσει στην πώληση του 10% των μετοχών, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει μετοχές αξίας 21 δισ. δολαρίων, θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει εκτοξευθεί κατά 74% μέσα στο 2021, υπεραποδίδοντας έναντι του S&P 500. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Το εξωφρενικό κέρδος για όποιον είχε επενδύσει στην Tesla πριν 10 χρόνια

Maye Musk: Η γυναίκα που γέννησε τον σύγχρονο Μίδα

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Ο Ασιάτης που έβγαλε 7 δισ. δολάρια από τον Έλον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News