Business & Finance Κυριακή 7/11/2021, 08:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Poll του Έλον Μασκ στο Twitter: Να πουλήσω το 10% των μετοχών της Tesla

Poll του Έλον Μασκ στο Twitter: Να πουλήσω το 10% των μετοχών της Tesla

Ακόμη μία βόμβα έριξε στο Twitter ο Έλον Μασκ, ο οποίος έκανε δημοσκόπηση ανάμεσα στους χρήστες με το εξής ερώτημα: Να πουλήσω το 10% των μετοχών που έχω στην Tesla; 

Πρόκειται για ένα πακέτο μετοχών, αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων, με βάση το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος διαθέτει συνολικά 170,5 εκατ. μετοχές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει εκτοξευθεί κατά 74% μέσα στο 2021, καθώς την Παρασκευή  έκλεισε σε επίπεδα άνω των 1.222 ευρώ. 

Μέχρι και τις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Νέας Υόρκης), περίπου 2 εκατ. χρήστες του Twitter είχαν πάρει μέρος στη δημοσκόπηση, με τουλάχιστον το 55% να τάσσεται υπέρ της πώλησης των 170,5 εκατ. μετοχών. 

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.  

Παρότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το εννοεί, εφόσον ο Μασκ προχωρήσει στην πώληση του 10% των μετοχών, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει 21 δισ. δολάρια, θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street. 

Η δημοσκόπηση ξεκίνησε με αφορμή τη δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ για τη φορολογία επί των κερδών στις μετοχές. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το εξωφρενικό κέρδος για όποιον είχε επενδύσει στην Tesla πριν 10 χρόνια

Maye Musk: Η γυναίκα που γέννησε τον σύγχρονο Μίδα

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Ο Ασιάτης που έβγαλε 7 δισ. δολάρια από τον Έλον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News