Business & Finance Σάββατο 30/10/2021, 20:23
ΑΓΟΡΕΣ

Tesla: «Ξεπούλησαν» μετοχές αξίας άνω του $1,5 δισ. πρώην και νυν μέλος του δ.σ.

Την περασμένη Τετάρτη η μετοχή σημείωσε ιστορικό υψηλό ρεκόρ

Tesla: «Ξεπούλησαν» μετοχές αξίας άνω του $1,5 δισ. πρώην και νυν μέλος του δ.σ.

Σε ευρεία κλίμακας ρευστοποιήσεις έχουν προβεί ένα νυν και ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, από την περασμένη Τετάρτη όταν η μετοχή της ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 1.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Την περασμένη Δευτέρα, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έγινε μόλις η πέμπτη εταιρεία που έφτασε στο ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz και αφού δημοσίευσε τα καλύτερα τριμηνιαία έσοδα και κέρδη για το γ΄ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Ίρα Εχρενπρέις, πούλησε μετοχές αξίας περισσότερο των 200 εκατ. δολαρίων την περασμένη Τετάρτη, όταν η μετοχή σημείωσε ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Παράλληλα εξάσκησε το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς 370.000 μετοχών στα περίπου 50 δολάρια η κάθε μία την ίδια ημέρα, δικαιώματα τα οποία λήγουν τον Ιούνιο του επόμενου έτους, σύμφωνα με τις καταθέσεις.

Ο Αντόνιο Γκράσιας, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, του οποίου η θητεία έληξε νωρίτερα αυτό το μήνα, προχώρησε επίσης στην προγραμματισμένη πώληση μετοχών αξίας 610 εκατ. δολαρίων την ίδια ημέρα. Ο venture capitalist, πούλησε στη συνέχεια 203.429 μετοχές έναντι 1.068,38 δολαρίων ανά μετοχή, με την αξία τους να ανέρχεται σε σχεδόν 214 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Ο Γκράσιας, διευθύνων σύμβουλος της private equity, Valor, κατέθεσε επίσης σχέδια για πώληση 338.493 μετοχών αξίας 351 εκατ. δολαρίων και επιπλέον 250.000 μετοχών αξίας 259 εκατ. δολαρίων που κατέχει έμμεσα μέσω του AJG Growth Fund, σύμφωνα με τις καταθέσεις.

Ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από τον Μάιο του 2007 πριν λήξει η θητεία του τον Οκτώβριο. Θωρείται στενός φίλος του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, είναι διευθυντής της SpaceX και ήταν διευθυντής της SolarCity μέχρι την εξαγορά της από την Tesla το 2016.

Τα νυν και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Μασκ, πρόκειται να αποκομίσουν απροσδόκητα κέρδη από το ράλι της μετοχής της Tesla, όπως σημειώνει το Reuters.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Hertz: Αποκτά 100.000 ηλεκτρικά οχήματα της Tesla

Elon Musk: Πλουτίζοντας κατά 36,2 δισ. σε μία ημέρα

Tesla: Κέρδη και έσοδα ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News